İnce hazırladığı seçim broşürü ve kitapçığı ile projelerini ve yönetim biçimini halkla paylaşmış ?Her Şey Sevmekle Başlar? sloganıyla hazırlanan seçim broşüründe projelerinin yanında, yönetimde uygulayacağı ilkeler ve bir de taahhütname bulunmuştu.

Avanos belediye Başkanı İsmet İnce?nin projeleri turizm faaliyetleri, çanakçılık, çevre, kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, sosyal yaşam, kültür ve sanat, imar, iş yeri ve çarşı düzenlemesi, taş ocağı işletmesi başlıkları altında toplandı.

Projeler arasında Kaya oyma konferans merkezi ve öğretmenevi civarında yapılacak yeni bir asma köprü dikkatleri çekerken, İnce?nin iddialı olduğu konulardan birisi de yönetimde uygulayacağı Avanos Kent Konseyi modeli oldu.

Kent Konseyi mahalle temsilcileri, muhtarlar, dernek ve sendika temsilcileri, meslek odaları, esnaf kuruluşları, sosyal kesim temsilcileri ile belediye başkanı ve belediye meclis üyelerinden oluşturuluyor.

Avanos?un yönetimi kent konseyinin alacağı kararlar doğrultusunda yürütülecek. Halkın onayı olmayan hiçbir iş belediye tarafından uygulamaya konulmayacak. Seçim broşürünün son kısmında yer alan ve altına aday İnce?nin imzasını koyduğu Taahhütname ise önemli bir yenilik olarak göze çarpmıştı.

Bu bölümde yönetimde uyulacak temel ilkeler ile yetki ve kaynakların kullanma şekli hakkında bilgilere yer veriliyor.

Taahhütnamenin son sözünde ise yetki ve kaynakların kullanılmasında uyulacak ilkelere atıfta bulunarak? Herkesin varlık içinde, birlik içinde özgür biçimde yaşayacağı bir kent kurmak için imkanları kullanacağıma şerefim üzerine söz veriyorum.? açıklamasına yer verilmişti.