Nevşehir ASKF Genel Başkanı Mustafa Avcı, Mevlid Kandili`nin tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini diledi. 

Kameri aylardan Rebiü`l-evvel ayının 12. gecesi, son peygamber Hz. Muhammed`in (s.a.v.) doğum yıl dönümünün Cuma akşamını Cumartesiye bağlayan gece idrak edildiğini hatırlatan Başkan Avcı, Mevlid Kandili`nin barış, huzur ve mutluluk getirmesi dileklerinde bulundu.

Mevlit Kandili`nin, akrabalık ve kardeşlik duygularının güçlendiği en değerli manevi gecelerden olduğunu belirten Avcı, "Bu gecede, yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olacağız. Hayatımızda,

çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız.

Bu gecede varoluş sebebimiz olan Peygamberimiz Hz. Muhammed`in doğum gününü en güzel şekilde idrak ederek, sevgililer sevgilisinden aldığımız sevgiyi kendi sevdiğimize de en güzel şekilde ifade etmeliyiz.

Bu duygu ve temennilerle, Mevlid Kandili`nin bütün insanlığa rahmet ve huzur getirmesini yüce Allah`tan diliyor, vatandaşlarımızın ve bütün İslam âleminin Mevlid Kandili`ni tebrik ediyorum" dedi.
Haber: Erdal Kesici