Güçlü aileye ve topluma ilişkin geleneksel değerlerin, yaşatılması, korunması ve sonraki kuşaklara aktarılması amacıyla hazırlanan, 

?Aile Olmak Zor Değil? isimli proje, Nevşehir Belediyesi?nin de ortaklığında İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığınca 25 bin TL hibe desteği aldı.

Nevşehir?deki boşanma oranlarının son yıllarda yükseldiği gözlemlenerek hazırlanan proje ile bu oranın düşürülmesine,  ailenin bir toplum için ne kadar önemli olduğu konusunda farkındalık oluşturulmasına ve genç kuşakların yaşlı ebeveynlerini sahiplenmelerinin özendirilmesine katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Proje ile evliliğinde 50 yılını tamamlamış olan çiftler tespit edilerek, hayat hikâyelerinden kitapçıklar oluşturulacak. 

Bu hikâyelerden örnek almaları adına, evlenmeyi düşünen
çiftlere evlendirme memurluğunda bu kitapçıklar dağıtılacak.

Konusunda uzman kişilerden oluşturulan ekip tarafından,  yaşanmış hayat hikâyeleri arasından seçimler yapılarak belgesel çekimi yapılacak. Mayıs ayı içinde yapılması planlanan Aile haftası programında tespit edilen çiftler çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Programda hazırlanan belgeselin gösteriminin yanı sıra, aile haftasının amacına uygun çeşitli etkinlikler de planlanıyor.

Nevşehir Ekoloji ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı arasında sözleşmesi imzalanan projenin önümüzdeki yıl Aile Haftası etkinlikleriyle tamamlanması öngörülüyor. Haber: Ali Çamur