10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Tanrıver, basınsız bir demokrasinin düşünülemeyeceğini kaydederek, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini belirtti.

Günümüzde taşıdığı değer ve önem gittikçe artan iletişimin en etkili kanallarından olan basının, halkın haber alma, kamuoyu oluşturma ve ifade özgürlüğünün güvencesi olduğunu ifade eden Tanrıver,

``Basın halkı doğru şekilde bilgilendirdiği sürece, bireyin ve toplumların da meydana gelen olayları sağlıklı bir şekilde değerlendirip kanaat edinmesi, toplumla ve dünyayla sağlıklı ilişkiler kurup bütünleşmesi mümkün olmaktadır.

Kendi sorumluluğunun bilincinde olan ve bu bilincini eyleme dönüştürürken hak ettiği özgürlüğe sahip olan bir basın demokrasinin vazgeçilmez gereklerindendir`` ifadesini kullandı.

Türkiye`nin temel sorunlarının çözümünde, basının milleti doğru bilgilendirmesinin ve demokrasinin geliştirilmesine dönük katkılar sağlamasının, son derece önemli olduğunu vurgulayan Tanrıver?in mesajı şöyle;

?Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulması şüphesiz basınımızı ve dolayısıyla demokrasimizi daha da güçlü kılacaktır. Basınımız görevini yaparken, hukukun evrensel standartlarından sapmamalı, kişi hak ve hürriyetlerine saygıyı asla ihmal etmemelidir.

Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı, basın için yol gösterici değerler olmalıdır. Milletçe birlik, beraberlik, güven ve istikrarı korumak ve devam ettirmek, basın camiamızın önderliğinde hepimizin en önemli görevidir.

Basın mensuplarımızın, her konuda yapıcı, toplumu doğru bilgilendirme amaçlı olarak, sorumluluk bilinciyle hareket edeceklerine ve başarılı olacaklarına inanıyorum.

Onların başarısına zemin hazırlamak, şimdiye kadar olduğu gibi daima bizim önceliklerimizden olacaktır. Bütün basın çalışanlarımızın 10 Ocak Basın Çalışanları Günü kutlu olsun.

Bu önemli gün vesilesiyle bütün basın çalışanlarına huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum?