Aralarında Neuss Sehri Cevre Bakani Dr. Matthias Welpmann, Neuss Çevre Müdürü Norbert Clever, Neuss Turkuaz Kardeş Şehir Derneği görevlisi Umut Ali Öksüz ile belediyenin çeşitli birimlerinde görev yapan teknik personellerin bulunduğu heyet Nevşehir’de ilk olarak Nevşehir Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisini gezdi. Heyeti burada Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Alevli ve diğer belediye görevlileri karşıladı.

Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan projenin Avrupa Birliği tarafından da desteklenmesi ile son teknolojik yöntemlerin uygulanarak kurulan ve Klorlama ve Kaskat Havalandırma sisteminin Türkiye genelinde en verimli olarak ele alındığı Atık Su Arıtma Tesislerinde incelemelerde bulunan heyete burada Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından tesisi anlatan bir sunum yapıldı.

Nevşehir kent merkezinin yanı sıra Göre, Uçhisar ve Nar beldeleri ile merkez ilçeye bağlı Çardak ve Güvercinlik köylerinin de atık sularının arıtıldığı Nevşehir Belediyesi Atık Su Arıtma tesisinde, İnce ve Kaba Izgaralar, Giriş Pompa İstasyonu, Kum ve Yağ Tutucu, Havalandırma Havuzu, Parshall Savağı, Çökeltme tankları, Klor Binası, İdare Binası, Otopark, Çamur susuzlaştırma ünitesi, Blower Binası, Trafo Binası ve Çamur Depolama gibi üniteleri gezen Alman heyet daha sonra tesiste yer alan güneş pilleri tesisinde incelemelerde bulundu.