Dünyanın en büyük yerel yönetim birliği olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA)’da Yönetim Kurulu Üyesi olan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, teşkilatın stratejik yol haritası ve uygulama araçlarının görüşüleceği Başkanlık Divan Toplantısı için İran’a gitti. Dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda belediye başkanının katılımı ile gerçekleştirilecek olan toplantı öncesinde UCLG-MEWA yönetim kurulu üyeleri ile birlikte İran’ın başkenti Tahran’da Tahran Belediyesi’ni ziyaret eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, burada Belediye Başkanı Pirouz Hanachi ile görüştü.

Teşkilatın diğer yönetim kurulu üyesi belediye başkanları ile birlikte bir süre Tahran Belediye Başkanı Hanachi ile görüşerek karşılıklı istişarelerde bulunan Arı, daha sonra UCLG-MEWA’nın Başkanlık Divan Toplantısına katıldı.

Başkan Arı UCLG-MEWA’da Sayman Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Denetleme Kurulu Başkanlığı ve Kültür ve Turizm Komitesi Eşit Başkanlığı görevlerini yürütüyor.