Belediye Başkanı Rasim Arı’nın ilk konukları Nevşehir İl Müftüsü Yakup Öztürk ve beraberindeki Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti üyeleri oldu. Ziyarette Başkan Arı’ya, Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Müftü Öztürk Arı’ya vakfın çeşitli yayınlarından hediye etti.

Müftü Öztürk ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Arı, Diyanet işleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Kurbanını Paylaş Kardeşinle yakınlaş” sloganı çerçevesinde gerçekleştirilen kampanyaya bağışta bulundu.

Arı’ya bağış makbuzunu veren Müftü Öztürk, kendisine teşekkür etti.

Belediye Başkanı Rasim Arı daha sonra Türk Hava Kurumu (THK) Nevşehir Şube Başkanı Volkan Çetinkaya ve beraberindeki heyet ile görüştü. Ziyarette, Başkan Arı'ya yurt genelinde ve Nevşehir bölgesinde kurumun yürütmüş olduğu faaliyetlerden bahseden Çetinkaya, yapılması planlanan projeler hakkında da bilgi verdi.

Kurumun şube başkanlığı görevine bir süre önce atanan Çetinkaya’yı tebrik ederek çalışmalarında başarılar dileyen Arı, yönetim kurulu üyeleri ile de bir süre sohbet etti.

Arı daha sonra başkanlık makamında Samet Lüle isimli engelli bir genci misafir etti. Genç ile bir süre makamında sohbet eden Arı, kendisiyle fotoğraf çektirdi.

Başkan Arı’nın makamındaki son konukları ise Göre Kasabası Alaaddin Keykubat Cami Yaz Kur’an Kursu öğrencileri oldu. Kursiyer öğrenciler ile yakından ilgilenen Arı, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.