Nevşehir’in 2000 Evler Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi ve 15 Temmuz Mahallesi’ndeki şebeke hatlarını besleyen ana isale hatlarındaki eski asbestli içme suyu borularının uzun ömürlü ve daha sağlıklı düktil borularla değişimi için Pazartesi sabah başlatılan çalışma bu sabah erken saatlerde tamamlandı.

Çalışma dolayısıyla 24 saat planlanan şehirdeki su kesintisi dün akşam saatlerinde daha erken sonuçlandırılıp şebekeye su verilmeye başlanırken şebekenin yeniden aktif hale gelmesiyle bazı hatlardaki eski asbestli borularda basınçtan kaynaklı arızalar meydana geldi.

Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) sabah saat 04.00’dan itibaren arızaya müdahale edilerek arızadan kaynaklı kesintiden etkilenen mahallelere yeniden su verilmesi için yoğun çaba sarf edildi.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın sahada takip ettiği çalışmalarla birlikte arızların büyük bölümü giderilerek 2000 Evler Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi ve 15 Temmuz Mahallesi’ne yeniden su verilmeye başlandı.

Arızadan kaynaklanan su kesintisinin sürdüğü Zübeyde Hanım Caddesi, Devlet Hastanesi çevresi ve 2000 Evler TOKİ bölgesine ise yeniden su verilebilmesi için Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi yetkilileri çalışmalarını sürdürüyor.