Arı: “Vatandaşlarımızın günlük hayatlarını kolaylaştıracak eksiklikleri gideriyoruz. Şehrimizin daha modern hale gelmesi için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Nevşehir’in birçok noktasında sıcak asfalt çalışması gerçekleştirmeyi planlayan Nevşehir Belediyesi, vatandaşların daha kaliteli ve konforlu seyahat etmesi için başlattığı asfalt atağına yenilerini ekliyor. Son olarak Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Ziraat Bankası Kavşağı ile Meteris Meydanı Kavşağı arasındaki Lale Caddesi ve Saatçi Hoca Caddesinde gerçekleştirdiği altyapı ve üstyapı çalışmalarını inceleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

İlk olarak Lale Caddesinde tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından başlatılan yaya kaldırımı ve yolun her iki tarafında yapımı planlanan yeşil bant çalışmalarını denetleyen Arı daha sonra Saatçi Hoca Caddesi’nde incelemelerde bulundu.

Gittiği yerlerde vatandaşların ve esnafların yoğun ilgisi ile karşılaşan Arı, esnaf ve vatandaşlarla da sohbet etti.

Ziyaret ettiği bir manavda kestiği karpuzu vatandaşlara ve çalışmalarda görev alan personele ikram eden Arı, kendisi ile fotoğraf çektirmek isteyen çocukları da kırmadı. Arı, gezisi sırasında çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Arı, il genelinde çevre, altyapı ve yol sorunlarının çözümü için çalışmaların planlı bir şekilde ilerlendiğini ifade etti.

Lale Caddesi ve Saatçi Hoca Caddelerinin ardından şehrin farklı noktalarında da bu çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Alt yapı çalışmalarının gerçekleştirildiği yerlerde yaklaşık 50 yıldır kullanılan içme suyu hattının da tamamen yenilenerek yağmur suyu hatlarının oluşturulduğunu ifade eden Arı: “Şehrimizi modern bir görünüme kavuşturabilmek için sıkıntılı olan tüm yerlerde öncelikle altyapı sorununu çözüyoruz. Büyük bir titizlikle gerçekleştirdiğimiz bu altyapı çalışmaları sayesinde hem içme suyu hatlarımızı sağlıklı ve yeni nesil borularla yeniliyoruz hem de yağmur suyu hattı olmayan yerlerde yağmur suyu hattımızı çekiyoruz. Bunun yanı sıra yaya kaldırımlarımız ve aydınlatma sistemleri yenileniyor. Son aşamada ise sıcak asfalt serimi ile cadde ve sokaklarımız modern bir görünüme kavuşuyor. Belli bir plan çerçevesinde, ihtiyaç olan tüm bölgelerde bu çalışmalarımızı yapacağız. Amacımız modern bir kent olma yolunda hızla ilerleyen şehrimizin altyapı sorununu tamamen ortadan kaldırmak.” diye konuştu.

Başkan Arı daha sonra Atatürk Bulvarı üzerindeki işyerlerini ziyaret ederek Gülbahçe’de süren çalışmaları inceledi.