Belediye Başkanı Rasim Arı, belediye başkanı seçilmesinin ardından geçen 6 aylık süreci değerlendirdiği basın toplantısı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yakın zamanda gerçekleştirmeyi planladığı Suriye operasyonu ve ABD Başkanı Donald Trump’un Türkiye’yi tehdit eden açıklamalarını değerlendirdi.

Türkiye’nin son yıllarda bir çok sıkıntılı dönem atlattığını ve Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemeyen dış güçlerin ülkemizdeki huzur ortamını bozmak için bir çok farklı yollara başvurduklarını kaydeden Arı, “Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin içerisinden geçtiği sıkıntılı bir ortam var. Ülkemizin bir türlü kafasını kaldırıp etrafına bakmasına fırsat verilmiyor. Her geçen gün yeni bir takım sıkıntılarla boğuşuyoruz. IMF, gezi süreci, 17-25 Aralık peşinden 15 Temmuz, ekonomik darbe girişimi, Suriye meselesi, Suriye’de her babayiğidin gerçekleştirmeye cesaret edemeyeceği ve bizim gerçekleştirdiğimiz 2 ayrı operasyon. Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’nin önüne geçemeyecekler.” diye konuştu.

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda, terör unsurlarını temizlemek, sınır güvenliğini sağlamak, mültecilerin yurtlarına dönüşünü sağlayacak güvenli bir bölge oluşturmak amacıyla gerçekleştirmeyi planladığı operasyonun başta ABD olmak üzere bir çok kesimi rahatsız ettiğini söyleyen Arı, buna karşın ülkenin böylesi günlerde bir ve beraber olarak Türkiye karşıtı kesimlere en iyi cevabı vermesi gerektiğini söyledi.

Arı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Şimdide ülkemizin sınırlarını ve ülkemizin bekasını muhafaza etmek amacıyla gerçekleştirilmesi an meselesi olan büyük bir operasyonun arifesindeyiz. Rabbim bu süreç içerisinde ordumuza zaferler nasip etsin, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ne zaman birlik ve beraberlik içerisinde olursanız bir işi başarmak o kadar kolaylaşır. Ne kadar ayrıya, gayrıya düşersek bir işi başarmak o kadar zorlaşır. Çünkü enerjinizi başka şeylere harcamaya başladınız andan itibaren, şeytan taşlamaya başladığınızdan itibaren tavaf edemezsiniz. O yüzden hem ülkemizin hem şehrimizin tavaf etmeye ihtiyacı var. Bu yüzden de inşallah ülkemizdeki bütün sivil toplum kuruluşu, bütün siyasi partilerin, her ideolojiden insanın şu anda ordumuzun, hükümetimizin ve başkomutanımızın etrafında kenetlenerek bu ülkeyi birilerinin terbiye etmesine fırsat vermemesi lazım. Bu ülke tehdit edilecek bir ülke değildir. Bu ülke aç kalmıştır, çaresiz kalmıştır ama asla tehditlere boyun eğmemiştir. Ülkemize yönelik hiçbir tehdide, operasyonlara müsaade etmeyiz. O yüzden birlik ve beraberlik çok önemli.“