Arı, incelemeleri sırasında bayram alışverişinde bulunan vatandaşlarla ve esnaflarla da sohbet etti.

Başkan Rasim Arı, Lale Caddesinin Doyuran Kavşağı-Ziraat Bankası Kavşağı arasında Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapımı süren yaya kaldırımı ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen yeşil bant çalışmalarını inceledi. Cadde üzerinde kaldırımların yenilenmesi ile birlikte oluşturulan yeşil bant çalışmasına ilişkin birim müdürlerinden bilgi alan Arı, tespit edilen eksikliklerin kısa sürede tamamlanması talimatını verdi.

İncelemeleri sırasında karşılaştığı vatandaşlarla ve esnaflarla da sohbet eden Arı, vatandaşların caddede gerçekleştirilen düzenlemelere ilişkin görüşlerini aldı.

Esnaf ve vatandaşlar, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek Arı’ya teşekkür etti.

Arı: “Her şey söz verdiğimiz gibi oluyor. Şehrimizi pırıl pırıl yapacağız.  Yeşil alanlar ve temizlik konusunda Türkiye’ye örnek olacak bir şehir oluşturacağız. Bizler bunun için gerekli çalışmaları yaparken vatandaşlarımızın da bu hizmetlere sahip çıkması gerekiyor. Özellikle çevre temizliği konusunda vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. Hep birlikte şehrimizi sahiplenip, güzelleştireceğiz.” diye konuştu.

Lale Caddesi adeta çicek bahçesine dönüyor

Nevşehir Belediyesi tarafından Lale Caddesinde gerçekleştirilen sıcak asfalt dökümünün ardından yaya kaldırımları yenilenerek caddede yeşil bant çalışması başlatıldı.

Aydınlatma sisteminin de tamamlanması ile birlikte cadde adeta bir çiçek bahçesine dönüştü.

Nevşehir Belediyesi ekipleri tarafından geçtiğimiz haftalarda Lale Caddesinin Doyuran Kavşağı-Ziraat Bankası Kavşağı arasında başlatılan sıcak asfalt dökümü tamamlandı. Yoldaki güvenlik çizgilerinin de çekilmesinin ardından caddenin her iki yönünde bulunan yaya kaldırımlarının yapımına başlandı.

Caddede bir yandan Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yaya kaldırımı yapımı sürerken bir yandan da yaya kaldırımlarında yeşil bant çalışması gerçekleştiriliyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarla yaya kaldırımlarına çok sayıda şekilli süs bitkisi ve çiçek dikimi yapılarak cadde adeta bir çiçek bahçesine dönüştürüldü.

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, çalışmaların tamamlanması ile birlikte Lale Caddesi’nin modern bir görünüme kavuşacağını söyledi. Altyapısı tamamen yenilenen caddesinin sıcak asfalt dökümünün ardından adeta bir çiçek bahçesi gibi süslenerek aydınlatılacağını ifade eden Arı, yeşil bant çalışmasının, Ramazan Bayramı sonrasında Ziraat Bankası Kavşağı-Meteris Meydanı arasında da sıcak asfalt dökümü ile birlikte yapılacağı kaydetti.

Arı: ”Bizim bu şehir için hayallerimiz var. Bu şehir, içerisinde yaşayan insanların huzur bulacağı, mutlu olacağı bir hale gelecek. Nevşehir güzel insanların yaşadığı bir kent. Şefkatle, samimiyetle ve sevgiyle insanımıza hizmet ediyoruz. Nevşehir’e gönlümüzü açtık, gönülleri fethetmek için de şehrimize tüm tecrübe ve birikimimizi aktarmaya çalışıyoruz. Bahar aylarının gelmesi ile başlattığımız ağaçlandırma seferberliği ve peyzaj çalışmalarımız yaz boyunca sürecek. İnsanlarımız bu şehrin sokaklarında gezerken belediyeleri ile gurur duyacak.” dedi.