Birlik ve beraberlik mesajları veren Belediye Başkanı Arı, programda önce vatandaşlarla daha sonra da belediye personelleri ile bayramlaştı.

Nevşehir Belediyesi başkanlık makamında gerçekleşen bayramlaşma törenine AK Parti Nevşehir milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, belediye çalışanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bayramlaşmak üzere belediyeye gelen vatandaşları karşılayan Belediye Başkanı Rasim Arı, misafirleri ile tek tek ilgilenerek bayramlarını tebrik etti.

Arı, aileleriyle birlikte belediyeye gelen çocuklara ise çeşitli hediyeler vererek bayramlarını kutladı.

Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyaretlerde vatandaşlar uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirerek Arı’ya teşekkür etti.

Herkesi Kucaklayacağız

Başkan Arı bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, şehrin bir ve beraber olduğu müddetçe aşamayacağı hiçbir sorunun olamayacağı vurguladı.

Nevşehir’i marka şehir yapmak için gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Arı, ”Bazı günler inanın 24 saat bize yetmiyor. Birçok uykusuz geçirdiğimiz günler var. Çünkü bizim üzerimizde bir görev, sorumluluk var. Biz bu şehrin her bir ferdine sevdalıyız. İnşallah onların bize vermiş olduğu belediye başkanlığı gibi onurlu bir görevi herkesle kucaklaşarak, aynı sevgi, aynı şevkle, aynı tevazu, gayret ve samimiyetle sürdüreceğiz. Bu şehrin güzelleştiğine hep birlikte şahitlik ediyorsunuz ve etmeye devam edeceksiniz. Biz sadece gönül köprüleri kurmayacağız. Bu şehri yeniden imar ve inşa edeceğiz.” diye konuştu.

Halkın Bayramını Kutladı

Tüm Nevşehir halkının Ramazan Bayramı’nı kutlayan Başkan Arı, vatandaşların mutlu ve huzurlu bayram geçirmeleri için belediye olarak tüm tedbirleri aldıklarını vurguladı.

Nevşehir Belediyesi olarak Ramazan ayı boyunca düzenledikleri etkinliklerle vatandaşların Ramazan ayının maneviyatını yaşayarak, bu ayı en güzel şekilde geçirebilmelerini sağlamaya gayret gösterdiklerini ifade eden Arı, Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde her akşam farklı bir etkinlik düzenleyerek eski Ramazanları hatırlatmaya çalıştıklarını belirtti.

Arı sözlerini şöyle sürdürdü;

“Ramazan ayı boyunca her akşam büyükler için tasavvuf konserleri ve sohbet programları yaparken, çocuklarımızın da eski Ramazanları yaşamasını istedik. Bu kapsamda bir çok ünlü sanatçı ve yazar Ramazan coşkusuna ortak oldu. Dolu dolu geçen bir ayın ardından şimdi Ramazan Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nevşehir Belediyesi olarak hemşehrilerimizin ve tatilini geçirmek üzere kentimize gelen misafirlerimizin huzurlu bir bayram yaşayabilmeleri adına da gerekli tüm önlemlerimizi aldık.  Ebediyete intikal eden yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımız için mezarlıklarımızda temizlik ve bakım çalışmalarımızı yaptık. Ramazan boyunca sıkı denetimler yapan zabıta ekiplerimiz bayram tatili süresince de görev yapacak. Tüm gayretimiz ve dileğimiz Nevşehir’de bayramın huzur, mutluluk ve güven içerisinde geçmesidir. Sevgili hemşerilerimin Ramazan Bayramını kutluyorum ve bayramın ülkemize, ailenize, sağlık, mutluluk, huzur ve barış dolu güzel günler getirmesini diliyorum.“