Kampanyaya katılan yaklaşık on bin kişi arasından bölgenin büyüleyici atmosferinde balon turuna katılmaya hak kazanan şanslı takipçilerin belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapıldı.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, Twitter hesabını takip eden ve bunla ilgili yaptığı paylaşımı RT edenler arasından 500 kişiye balon turu hediye edeceğinin açıklamasının ardından binlerce kişi bu paylaşımı beğenerek ve RT yaparak çekilişe katılmaya hak kazandı.

Yaklaşık on bin kişi arasından talihli 500 kişinin belirlenmesi için Nevşehir Belediyesi Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde kura çekimi gerçekleştirildi.

Nevşehir’in Tanıtımına Ciddi Bir Katkı Sağlayacak

Kura törenine Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra, AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar, bazı belediye meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Edip Avşar, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç ve Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Nevşehir Belediyesi Müzik Topluluğunun konseri ile başlayan törende konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, mevcut belediye hizmetlerinin yanı sıra Nevşehir’in ve Kapadokya bölgesinin gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında tanıtımına büyük önem verdiklerini belirterek, balon turu hediyesini de bu amaçla gerçekleştirdiklerini kaydetti. Arı: “Göreve başladığımızda bu şehrin ve bölgemizin tanıtımı için her türlü çalışmayı yapacağımızı ifade etmiştik. Bu balon çekilişi de aslında onlardan bir tanesi. Bizi, şehrimizi seven ve teveccüh gösteren, bizi takip eden bazı dostlarımız balona bindirmek için yapmadık bunu. Şehrimize olan ilgiyi arttırmak ve şehrimizin, bölgemizin tanıtımına katkı sağlayabilmek için böyle bir çalışma yaptık. “ diye konuştu.

Bu Şehrin Tek Bir Kuruşu Heba Ve İsraf Etmeyeceğiz

Bu çalışmayı yaparken belediye bütçesinden herhangi bir harcama yapmadıklarını vurgulayan Arı, belediye kaynaklarının kullanımında büyük bir hassasiyet gösterdiklerini söyledi. Göreve başladığı günden bu yana sadece bu yıl için 16 Milyon TL tasarruf sağladıklarını açıklayan Arı: “Sizlerin vergilerinden kesilen paralarla oluşturulan belediye bütçemizde her bir vatandaşımızın hakkı var. Biz bu şehirde yaşayan her bir kardeşimizin, herhangi bir siyasi partiye gönül vermiş veya hiçbir partiye gönül vermeyip partisiz olan kardeşlerimiz de dahil 110 bin insana hizmet etmekle mükellefiz. Bireysel egomuzu tatmin edebilmek amacıyla bu şehrin belediyesinde hakkı olan hiçbir kardeşimizin tek kuruşuna zarar getirmeyeceğime dair ilk günkü sözümün arkasındayım. Şundan hiç kimsenin endişesi ve şüphesi olmasın; Allah’ın huzurunda söz veriyorum bu şehrin tek kuruşunu heba ve israf etmeyeceğim. Hiçbir kuruşuna zarar vermeyeceğiz. Bu balon hediyesini sektör temsilcilerimizin bize sunduğu bir imkanla yapıyoruz. Dolayısıyla bu iş için belediyemiz bütçesinden beş kuruş para harcamayacağız. Ayrıca bunun devamını da gerçekleştireceğiz.” şeklinde konuştu.

Arı’nın konuşmasının ardından, Arı’nın Twitter hesabını takip eden ve bunla ilgili yaptığı paylaşımı RT edenler arasından 500 kişiye verilecek olan balon turu hediyesinin talihlilerinin belirlenmesi amacıyla kura çekimine geçildi. Kura çekimi Başkan Arı’nın yanı sıra AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar ve diğer davetlilerce gerçekleştirildi.

Törende ayrıca kura çekimini izlemeye gelenler arasından da 30 kişiye balon turu hediyesi verildi.

Kurada balon turu hediyesi kazanan talihlilerin  https://forms.gle/8D1YCMuhG3MtMdbT8 linkine tıklayarak formu doldurmaları gerekiyor.

Balon turu kazanan talihlilerin listesi;