Nevşehir şehir merkezinde Cuma gecesi başlayan yoğun kar yağışı aralıklarla etkili olmayı sürdürüyor. Kar kalınlığı 30 cm’yi aşarken yüksek kesimlerde 50 cm’ye kadar ulaştı. Son 24 saat içerisinde metre kareye 29 kg yağışın düştüğü şehir merkezinde ulaşımda aksamama yaşanmaması için belediye ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı karla mücadele ekipleri başta ana arterler olmak üzere tüm mahallelerdeki cadde ve sokaklarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaparken diğer yandan da zaman zaman yollarda mahsur kalan araçlara iş makinaları yardımıyla müdahale ediyor.

 Özellikle ara sokaklarda park eden araçlar dolayısıyla çoğu yerde küçük iş makineleri ile yürütülen çalışmalara çok sayıda belediye personeli katılıyor.

Belediye ekipleri sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği sabah saatlerine kadar tüm mahallelerdeki çalışmalarını tamamlamayı planlıyor. Ekipler, ulaşımın rahat ve sorunsuz sağlanması için sabahın erken saatlerine kadar kentin tüm mahallelerinde çalışacak.