Şehrin tüm ana cadde ve sokaklarını ile kaldırımları tazyikli su ile yıkayan belediye ekipleri, mezarlıklarda da temizlik çalışması gerçekleştirdi. İl merkezindeki tüm camilere ise gül suyu sıkıldı.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan temizlik seferberliği bayram sabahına kadar sürdü. Çalışmalar kapsamında Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından, araç trafiğinin yoğunluğunun azaldığı gece saatlerinde ilk olarak ana cadde, bulvar ve kaldırımlarda mıntıka temizliği yapıldı. Süpürgeli temizlik araçları ile baştan sona temizlenen yollar ve kaldırımlar daha sonra tazyikli su ile yıkandı.

Çok sayıda belediye personelinin görev aldığı çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, çalışmalara ilişkin birim müdürlerinden bilgiler aldı.

Sadece önemli günlerde değil periyodik aralıklarla yapılan bu tür çalışmaların yaz aylarında daha sık gerçekleştirileceğini belirten Arı, Nevşehir’in tüm sokak, cadde ve mahallelerinin Ramazan Bayramında tertemiz olacağını vurguladı. Arı: “Temizlik bizim en hassas olduğumuz konulardan biri. Bu konuda hiçbir mazeretimiz olamaz. Bu şehir birçok yönüyle olduğu gibi temizlik konusunda da Türkiye’ye örnek olacak. Bu şehrin tüm mahalle ve sokaklarını pırıl pırıl yapacağız. İnsanlarımız temiz bir şehirde yaşamanın keyfini sürecekler.” dedi.

Mezarlıklar Pırıl Pırıl Oldu

Nevşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Mezarlık Servisi, her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram öncesi de mezarlıklarda detaylı temizlik ve bakım yaptı.

Yıl boyu belirli aralıklarla M.Akif Ersoy Mahallesi’nde bulunan Kaldırım Mezarlığı ve Güzelyurt Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesinde bulunan Taşlıbel Mezarlığının temizlik ve bakımını yapan ekipler, bayramın gelişi nedeniyle çalışmalarını tekrarladı. Mezarlıklarda; bir yandan budama işlemleri yapılırken, diğer yandan ilaçlama ve yabani ot ve bitkilerin kesim işleri gerçekleştirildi. Ayrıca mezarlara zarar veren ağaçlar budanırken yabani otlat nedeniyle üzeri kapanma tehlikesi olan birçok mezar, temizlenerek görünür bir hale getirildi.

Camilere Gül Suyu Sıkıldı

Nevşehir Belediyesi tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle camilere gül suyu sıkıldı.

Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekiplerce sabahın erken saatlerinden itibaren tulumbalar yardımıyla tüm camilerin iç mekânlarına gülsuyu sıkıldı. Yapılan çalışmayla birlikte camilerin iç mekânları nefis bir koku kazandı. Çalışmalarda yaklaşık 150 kg. gül suyu kullanıldı.

Gül suyu özelliği itibariyle çevreye bıraktığı mükemmel koku, etkisini uzun süre hissettirebiliyor.