5393 Sayılı Belediye Kanununun 25. Maddesi gereğince, 2022 yılı için Denetim Komisyon Üyelerinin belirlenmesi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğü’nün müzekkeresi okundu.

Yapılan müzakereler ve işaretle oylamalar sonucuna göre;  Komisyon üye sayısının 4 olarak belirlenmesine oybirliğiyle karar verildi. Yapılan gizli oylama sonucuna göre;  Tuğran Paslanmaz, Hamza Köybaşı,  Ahmet Dolaşmaz, Özer Hasan Duru bir yıllığına Denetim Komisyonu Üyesi seçildi.

5393 sayılı Belediye Kanununun 49 uncu maddesine istinaden, Belediyemiz norm kadro cetvelinde münhal bulunan kadrolar için Tam Zamanlı Sözleşmeli olarak çalışan personellere ilgili genelgede belirtilen 657 Sayılı Kanuna göre net aylık tutarının ödenmesine, 01.01.2022 tarihinden geçerli olmak üzere oy birliği ile karar verildi.

Görevlerinin niteliği gereği günün 24 saatinde devamlılık gösteren Belediyemiz Zabıta veya İtfaiye’ de fiilen çalışan Müdür ve Personeline maktuen ödenen fazla mesainin aylık brüt: 482,00 TL olarak ödenmesine ve 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren geçerli olmasına oybirliğiyle karar verildi.

Belediye Başkanı tarafından Birim Müdürlüğü ve Üstü Yönetici kadrolarına yapılan atamalar hakkında 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi gereğince Belediye Meclisi üyelerine bilgi verildi.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, 1110 ada, 8, 18, 19, 21, 22, 23, 56 ve 58 nolu parseller şehrimiz imar planında Açık Spor Alanı ve yola isabet etmektedir. Söz konusu bölgenin ihtiyacını karşılamak amacıyla kapalı spor salonu yapılacağı, projenin kamu yatırımı olduğu, Mekânsal Planlar Yapım Yönetmeliği Eklerinde Açık ve Kapalı Spor Alanlarının ayrı ayrı gösterimde yer aldığı bu alanda kapalı spor salonu yapılmak istenilmesi sebebiyle Kapalı Spor Alanı olarak imar plan değişikliği yapıldığı görülmüş olup, hazırlanan imar plan değişikliğinin 3194 sayılı İmar Kanunu ve ilgili yönetmeliklerine uyulması şartı ile kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

Nevşehir İl Özel İdaresi 06.12.2021 tarih ve 13572 sayılı yazı ile mülkiyeti Nevşehir İl Özel İdaresi ait İlimiz Bekdik Mahallesi, 412 ada,  24 nolu parselin İlkokul Alanı olarak imar plan değişikliği yapılıp yapılmaması ile ilgili konunun incelenmek üzere İmar Komisyonuna havalesine oy birliğiyle karar verildi.

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde terör operasyonunda Şehit olan Uzman Çavuş İdris Aksöz isminin İlimiz Kıratlıoğlu Mahallesi Kılıç Sokak adının değiştirilerek yerine "Şehit İdris Aksöz Sokağı" isminin verilmesine;

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Şenyurt bölgesinde, Suriye sınır hattında devriye görevi yapılırken askeri araca teröristlerce açılan ateş sonucu şehit olan Piyade Astsubay Çavuş Cihan Çiftçibaşı isminin İlimiz Kıratlıoğlu mahallesi Zafer sokak adının değiştirilerek yerine "Şehit Cihan Çiftçibaşı Sokağı" isminin verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Belediyemize ait hissenin karşılıklı takasının Belediye Kanunun 15/h ve 18/e maddeleri gereğince yapılmasına, iş ve işlemlerin Belediye Encümenince yürütülmesine oy birliğiyle karar verildi.

Belediyemiz ve Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği arasında karşılıklı olarak İlimiz Merkez İlçe Sulusaray Kasabası Cumhuriyet Mah. 212 ada 4 parseldeki "Geçici Hayvan Kasabası" ismiyle anılan yerleşkede yapılacak sokak hayvanlarına yönelik hizmetlerin yürütülmesi amacıyla 10 (on) yıl süreyle ortak kullanımına dair protokol imzalanmasına, protokol imzalanması için Belediye Başkanı Mehmet Savran’a yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.

Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne ait ekte sunulan Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne ait ekte sunulan Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nin kabulüne oy birliğiyle karar verildi.

Nevşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’ne; bir önceki yıl genel bütçe vergi gelirlerinde, belediyemiz için tahakkuk eden miktarın binde on ikisi oranında nakdi yardım yapılmasına oybirliğiyle karar verildi.