"Biyosidal Ürünlerin Kullanım Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" kapsamında düzenlenen Biyosidal Ürün Uygulayıcı Eğitimi Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirildi.

Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Nevşehir Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çevre Sağlığı birimince düzenlenen eğitime Nevşehir, Ürgüp, Avanos, Derinkuyu, Çat ve Ortahisar belediyelerinin yanı sıra Jandarma Alay Komutanlığı ve JAKEM’DE de görevli uygulayıcı personeller ile ekip sorumluları katıldı.

Gerçekleştirilen eğitimde Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çevre Mühendisi Cemal Gürsoy tarafından katılımcılara Biyosidal Yönetmeliği, Biyosidal Yöntemleri ve Zararlı Mücadele Yöntemleri ve Etiket-İlaç Uygulama Şekli ve Dozları, İlkyardım Eğitim ve Kişisel Koruyucu Donanımları ve Biyosidal İlaçlamada Kullanılan Ürünler konularında eğitim verildi.

Eğitimin ardından önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan online sınavı başarıyla tamamlayan personellere Sağlık Bakanlığı onaylı ‘Biyosidal Ürün Uygulayıcı’ sertifikaları verilecek.