Geceye katılan Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir’i birçok alanda olduğu gibi kültür ve sanatta da Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Müzik Eğitim Merkezi ve Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) tarafından düzenlenen konser programı Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra ünlü sanatçı Volkan Severcan, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları Ersan Erkut ve Bektaş Demir, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ferit Yiğitarslan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde konuşan Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği belediye hizmetlerinin yanı sıra kültür ve sanat etkinliklerine de büyük önem verdiklerini söyledi. Bu amaçla son dönemde gerçekleştirilen etkinliklerle birçok sanatçı ve tiyatro grubunu Nevşehirlilerle buluşturduklarını ifade eden Arı, bundan sonraki dönemde de bu etkinliklerin artarak devam edeceğini belirtti. Arı, “Nevşehir’i birçok alanda olduğu gibi kültür ve sanat alanında da örnek bir şehir yapma hedefindeyiz. Bu konuda önümüzdeki günlerde kıymetli hemşehrilerimize yeni müjdelerimiz olacak.” diye konuştu.

Nevşehir Belediyesi bünyesindeki Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ve Müzik Eğitim Merkezi’nin önemli çalışmalara imza attığını ve düzenledikleri çeşitli kurslarla çeşitli yaş gruplarından binlerce kişiye ulaştıklarını söyleyen Arı, kişisel gelişimden yabancı dile, müzik enstrümanları kullanımından halk oyunlarına katılan kursiyerlerin sayısının da her geçen gün arttığına vurgu yaptı.

Arı, daha sonra KAPEM ve Müzik Eğitim Merkezi’nin en genç ve en yaşlı kursiyerlerine sertifikalarını ünlü sanatçı Volkan Severcan ile birlikte vererek onları tebrik etti.

Açılış töreninin ardından Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Arabesk ve Pop Müzik eserlerinden oluşan repertuvarıyla sahne alan Müzik Eğitim Merkezi eğitmenleri, katılımcılara, tadına doyulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Gecede ayrıca, Mehmet İzci yönetimindeki Nevşehir Belediyesi Yıldızlar Halk Oyunları Topluluğu da Nevşehir yöresine ait halk oyunlarını sahneledi.