Avanos´ta kurulan sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinden sonra Ürgüp ilçesinde de hayırsever bir vatandaşın yardımıyla rehabilitasyon merkezi kuruldu. Karahandere mevkisinde kurulan merkezdeki 50 konteynerde, sokak hayvanlarının parazit ve kuduz aşısı, kısırlaştırılma, küpeleme, kayıt altına alınması için sürdürülen çalışmalar, ilçelerin ortak çalışmalarıyla örnek bir dayanışma uygulaması haline geldi.

Daha önce Avanos´ta gönüllü veterinerler tarafından gerçekleştirilen sokak köpeklerinin kısırlaştırma ameliyatları Ürgüp´te de yapıldı.

Avanos Belediyesi Uzman Veteriner Hekimi Ahmet Demircioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokak hayvanlarının bütün belediyelerin ortak sorunu olduğunu bunların toplumsal hayatta insanlarla birlikte yaşayabilmeleri için sağlık sorunlarının giderilmesi gerektiğini söyledi.

Rehabilitasyon merkezinde yapılan çalışmalara da değinen Demircioğlu, "Bunların en önemlileri kuduz, uyuz ve iç-dış parazit aşılarının yapılarak saldırgan davranışlı hayvanların rehabilitasyonlarının yapılması ve toplumsal hayata alıştırılmasıdır.

Birbirine sınır olarak yakın belediyeler ortak hareket ederek zaman gerektiren bu işlemleri daha hızlı ve etkin bir şekilde sonuçlandırabilir. Daha önce Avanos´ta gerçekleştirdiğimiz bu dayanışmayı şimdi Ürgüp´te gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

 

/images/haberler/resimler/2015-8/19/1726010999063.jpg