İhale sonucunun açıklanmasından sonra kazanan firmaya yer teslimi yapılacak ve eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde çalışmalar başlayacak.

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ tarafından, Nevşehir’in Karasoku, Hacı Rüştü, Herikli, 20 Temmuz, Kapucubaşı ve İbrahim Paşa Mahallelerinin büyük bir bölümünü içerisine alan Merkez (Karasoku) Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar artık son aşamaya geldi.

İlk etabı İbrahim Paşa Mahallesi sınırları içerisinde bulunan eski sebze ve zahire pazarı bölgesinde gerçekleştirilecek olan Kentsel Dönüşüm Projesi için, bu hafta ihale gerçekleştirilecek.

7 Mayıs 2020 Perşembe günü saat 15.00’da EKAP üzerinden yapılacak ihale ile birlikte 41 adet konut ve 31 adet dükkan inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi için çalışmalara başlanılacak.

TOKİ’nin örnek mimari projelerinden birinin uygulanacağı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin Nevşehir’e hayırlı ve uğurlu olmasını dileyen Belediye Başkanı Rasim Arı, gerçekleştirilecek olan proje ile şehrin çehresinin değişeceğini ifade etti.

Projenin diğer etapları için de çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü kaydeden Başkan Arı, dönüşüm çalışmalarımız tamamlandığında bu bölgelerin insanların hayatlarını geçirmek için öncelikli tercih edecekleri bir yer olacağını söyledi.

Nevşehir’in gelişmesi için belediye olarak, şehre vizyon katacak projeler ürettiklerini ve dönüşüm projelerinin Nevşehir’in gelişen ve değişen vizyonuna önemli bir değer katacağını belirten Arı, Nevşehirlilere verdikleri her sözün arkasında olduklarını ve bundan hiç kimsenin şüphe duymamasını istedi.

Arı: “Göreve gelmeden önce şehrimizde birçok alanda ciddi bir değişimin yaşanacağının sözünü vermiştik. Şimdi sözlerimizi tutuyoruz. Görev süremizin sonunda verdiğimiz tüm sözlerimizi tuttuğumuzu ve Nevşehir’in çehresinin değiştiğini göreceksiniz. Yapacağımız tüm bu çalışmalarımızın sonunda kazanan halkımız ve Nevşehir olacak. Bizler vatandaşlarımızın mutlu ve huzurlu bir yaşama kavuşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.