Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,  Brooklyn Belediye Başkanı Eric L.Adams, Özel Kalem Müdürü Ama Dwimoh ve güvenlik sorumlusu Tim Pearson´ u makamında karşıladı. Brooklyn Belediye Başkanı Eric L.Adams, Ünver´in makam odasına girişte en fazla, Ünver için takdim edilen plaket ve çeşitli ödüller dikkatini çekti. Konuk Belediye Başkanı Adams, bir süre ödül ve plaketleri hayranlıkla inceledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, dünya barışının sağlanmasında en etkili konumda bulunan yerel yönetimlerin sahip olduğu bu değerleri ortaya koyması adına 2005 yılında Nevşehir Belediyesi olarak Uluslararası Dünya Barış Konferansı´nı düzenlediklerini belirtti.

Bu organizasyon nedeniyle BM´de bir de konuşma yaparak dünya barışının sağlanması adına seslerini duyurduklarına vurgu yapan Ünver, köklü tarihi boyunca bugüne kadar 8´i köklü olmak üzere 20 farklı medeniyete ev sahipliği yapan bu topraklara bir bombanın bile düşmediğini belirterek, dünyada barışın tesis edildiği coğrafya olarak da anıldıklarını kaydetti.

Farklı inançlardaki insanların tek bir merkezde ibadet edebildiği ender dünya coğrafyasına sahip Kapadokya bölgesinin bu köklü değerine bugün sahip olarak dünyada barışın sağlanması adına, düzenledikleri Uluslararası Dünya Barış Konferansı ile 2000 civarında dünyanın çok çeşitli bölgelerinden yerel yöneticiyi bir araya getirerek, barış isteklerini tüm dünyaya ilan ettiklerini söyleyen Ünver, yerel yöneticilerin bundan sonraki süreçte de barışa duydukları özlemi her defasında dillendirmelerinin gerektiğini ifade etti.

Ünver, bu organizasyon çerçevesinde 5 kez ABD´ye gittiğini ve yerel yönetimlerin çalışmalarını uzaktan gözlemleme imkânı bulduğunu dile getirerek, Avustralya kıtası dışında birçok dünya ülkesini gezdiğini ve yerel yöneticilerle işbirliği ortaya koyduklarını sözlerine ekledi. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver şöyle konuştu:

“Yerel yöneticilerinin tek amacı insanların rahat ve kaliteli bir şekilde yaşamalarını sağlamak. Avustralya kıtası dışında birçok ülkeye gittim. Bazı ülkelerde demokrasi bazılarında da diktatörlük var. Bu ülkeler arasındaki gelişmişlik düzeylerini de görme imkânı buldum. Diktatörlerin yönettiği ülkelerde diktatörler istedikleri gibi bir hayat yaşarken insanların ezildiğini gördüm.

Ama Türkiye ve ABD gibi ülkelerde halk sayın Erdoğan ve sayın Obama´nın evine kadar gidip, demokratik bir hak olarak ‘Ben savaş istemiyorum” diyebiliyorlar ama diktatörlerin yönettiği 3. Dünya ülkelerinde ise halkın böyle bir hakkı yok, olsa bile sonu silahla öldürülmek oluyor. Yerel yöneticiler olarak dünyada barışın sağlanması adına çok daha şeyler yapabileceğimize inanıyorum.

Tüm dünya insanlarının bu güzellikleri beraber yaşayacağına inanıyorum. Bu bir hayal değil, filozofik bir yaklaşım da değil, reel politik bir yaklaşım.

Siz ve ben bu değerlere inandığımızda bunu başarabiliriz.” Konuk Brooklyn Belediye Başkanı Eric L.Adams´ da ziyarette yaptığı açıklamada, ABD´de Türk nüfusun oldukça fazla yaşadığı en önemli merkezin Brooklyn olduğunu belirterek, bu kapsamda Türkiye´yi ziyaret etmek istediğini ifade etti.

Bu ziyaret çerçevesinde İstanbul Üsküdar Belediyesi ile kardeş şehir protokolü de imzaladıklarını aktaran Brooklyn Belediye Başkanı Eric L.Adams´, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver´in mesajını mutlaka Brooklyn halkına ileteceğini söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver daha sonra ziyaretin anısına meslektaşı Brooklyn Belediye Başkanı Eric L. Adams´e Avanos toprağından yapılı Anfora takdim ederken, Adams´da, Belediye Başkanı Ünver´e çeşitli hediyeler takdim etti. Haber: Alpaslan KÖRÜKCÜ