Nevşehir'de, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında evden çıkmayan çocuklara resim kağıdı dağıtan Nevşehir Belediyesi ekipleri, çocukların boyadığı kağıtları yeniden toplayıp birleştirerek dev bir Türk bayrağı ortaya çıkardı.

Belediye Binasına asılan bayrak önünde AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe, Belediye Başkanı Rasim, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ve idareciler, ellerinde bayraklarla saat 21:00'de Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı'nı okudu.

Belediye Başkanı Rasim Arı yaptığı açıklamada, koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan Nevşehirli çocuklara evlerinde de olsa bayram coşkusunu yaşatabilmek için Nevşehir Belediyesi olarak üç gündür çeşitli etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

İçerisinde çizgi film maskotlarının da bulunduğu 23 Nisan Otobüsü ile  22 mahallede mini konserler düzenlediklerini ve çocuklara çeşitli hediyeler dağıttıklarını kaydeden Arı, çocukların yaptıkları bayraklarla da dev bir Türk bayrağı oluşturduklarını söyledi.

Arı: “Bugün ülkemiz, hem ülkemizdeki çocuklar hem de dünya çocukları için çok özel bir gün. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız ve meclisimizin açılışının 100. yıldönümü. Korona virüs hadisesiyle maalesef bugün sokaklarda bayram kutlanamadı. Ancak 21.00’de bizler belediyemiz önünde, vatandaşlarımız evlerinin balkonlarında İstiklal Marşı’nı söyleyerek bugünü kutlamaya çalıştık.” dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe’de açıklamasında, “Nevşehir Belediye Başkanımız Rasim Arı tarafından hazırlanan proje ile bin adet kartondan oluşturulan Türk bayrağı altında bugünü hep birlikte andık. Bundan dolayı da son derece mutluyuz. Yeniden ülkemizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ise,  “Bugün çok güzel bir gün. Milli iradenin tecilli ettiği, TBMM’nin kuruluşun 100. yıldönümünü kutluyoruz. Böyle bir dönemde vekil olmak çok şükür bize nasip oldu. Rasim Başkanımıza da çocuklarımızı sevindirdiği için teşekkür ederim. Bu önemli kutladık ve bundan sonrada kutlamaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.