Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü kontrollüğünde devam eden çalışmalarla, kent adeta şantiyeye dönüştü. Belediye ekipleri, birçok farklı bölgede çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

Çalışmaların devam ettiği 15 Temmuz Mahallesi’ndeki Şifa Meydanı’nda parke taşların söküm çalışmalarının tamamlanmasının ardından altyapı çalışmalarına başlandı. İçme suyu hatlarının yenileneceği bölgedeki ana arterlerde dev borular kullanılarak yağmur suyu hatları oluşturuluyor.

Gerçekleştirilen çalışma ile birlikte, geçtiğimiz yıllarda özellikle sağanak yağışlarda hem araç hem de yaya trafiğinde yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle yaşanan olumsuzlukların ortadan kaldırması hedefleniyor.

Yağmur suyu hattı imalatının ardından belediye ekipleri bölgede içme suyu hatlarını da yenileyerek Şifa Meydanı ve Devlet Hastanesi çevresini sağlam bir altyapıya kavuşturacak.

Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin her gün gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdürdüğü altyapı çalışmaları sonrasında yapılacak çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları ile birlikte hastane çevresinde yaya kaldırımları da yenilenerek sıcak asfalt serimi gerçekleştirilecek.