Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ziyaretçilerine de özellikle kadınların istihdamına yönelik bir de müjde verdi.

Halen alt yapının oluşturulmasına yönelik çalışmaların sürdüğü yeni proje ile şehirdeki yaklaşık 500 kadının istihdamının planlandığını anlatan Ünver,

oluşturulacak bir merkez içerisinde Nevşehir?de yoğun olarak üretimi yapılan sirke, pekmez ve kabak çekirdeği gibi ürünlerin değerlendirilerek pazarlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Yöresel Ürünler Etkin Şekilde Değerlendirilecek
Halen, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Nevşehir İl Koordinatörlüğü ve Türkiye İş Kurumu Nevşehir İl Müdürlüğü ile söz konusu projenin hayata geçirilmesine yönelik ciddi bir alt yapı oluşumu için aralıksız çalışmaların sürdüğünü dile getiren Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,

?Oluşturulması planlanan merkezde, istihdam edilecek hanımları öncelikli olarak Nevşehir Belediyesi Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi başta olmak üzere bu merkeze bağlı olarak şehrimizin 4 farklı mahallesinde yer alan Kadın Eğitim birimlerinde eğitmeyi planlıyoruz. Eğitime katılan kadınlara cüzi oranda da olsa maddi olarak bu eğitici kurslarda da desteklemeyi hedefliyoruz.

Bu eğitimi başarı ile tamamlayan hanımlar,  yöresel ürünlerimizin pazarlanması amacıyla oluşturulacak merkezimizde istihdam edilmeleri sağlanacak.

Projemizin hayata geçirilmesi için öyle çok büyük ve ciddi bir kaynağa da pek ihtiyaç duyulmayacak. Bu sayede üreticilerimizin de ürünleri en üst düzeyde değer altına alınabileceği gibi ürünlerin pazarlanması noktasında yaşanan sıkıntılarda inşallah ortadan kalkacak.

Şu an ciddi bir alt yapı ağı oluşturulmasına yönelik arkadaşlarımızla da çalışıyoruz. Zaten seçimler öncesinde hanımlarımıza böyle bir söz de vermiştik.

İnşallah başarılı oluruz, hem bölgemizdeki ürünler değerlendirilir hem de 500 civarındaki hanım kardeşimiz istihdam imkânına kavuşurlar? dedi.

Nevşehir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nafiz Çalışkaner?de, üst üste 3. Kez belediye başkanlığına seçilen Hasan Ünver?e yeni dönemde üstün başarılar diledi.

Çalışkaner, Ünver?in dile getirdiği projenin en kısa zamanda hayata geçirilmesini umut ettiklerini söyledi. Haber: Ali ÇAMUR