Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Nevşehir’e gelen AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, beraberinde Genel Sekreter Yardımcısı Yasin Bölükbaşı ve Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile birlikte Kayaşehir’i ziyaret etti.

Gezisi sırasında Belediye Başkanı Rasim Arı, Genel Sekreter Şahin’e bölgenin tarihi ve gerçekleştirilen çalışmalara ilişkin hakkında bilgiler verdi.

6. Yüzyıl’dan günümüze sürekli bir yaşam izlerinin bulunduğu Kayaşehir içerisinde kayadan oyma yaşam odaları, ticarethaneler, manastır, tüneller, bezirhaneler ve kilise bulunduğunu belirten Arı, henüz birinci etabı turizme açılan bölgenin kısa sürede büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Nevşehir Belediyesi tarafından bölgede gerçekleştirilen çalışmaların ardından turizme açılan Kayaşehir’in ilk 15 günde 20 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edildiğine dikkat çeken Arı, “Bu bölgeyi en kısa sürede turizme açacağımıza dair söz vermiştik. Bu bölgenin şehir için ve bölge turizme için ne derece önemli olduğunun farkındaydık. Çok şükür her şey istediğimiz gibi gitti. Ama bu daha bir başlangıç. Asıl ikinci etabımız açıldığında şehrimize katkılarını daha iyi görebileceğiz” dedi.

Arı, konukları ile birlikte daha sonra Kayaşehir içerisindeki ‘İnsansı Taşlar Müzesi’ni de ziyaret etti.