Nevşehir Belediyesi tarafından vatandaşlara daha sağlıklı ve kesintisiz içme suyu sunmak için yürütülen altyapı yenileme çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Altyapı Koordinasyon Merkezi ekiplerince bir süre önce Güzelyurt Mahallesi Göktürk Caddesi’nde başlatılan içme suyu hattı yenileme çalışmaları tamamlandı.

Gerçekleştirilen çalışmalar ile birlikte sık sık arızalara neden olan eski asbestli içme suyu boruları yeni nesil polietilen borularla değiştirdi.

Yenilenen içme suyu hattının devreye alınacak olması dolayısıyla bu akşam saat 22.00’dan itibaren planlı su kesintisine gidilecek. Kesintiden Güzelyurt, 15 Temmuz ve 2000 Evler Mahalleleri etkilenecek.

Vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için gece saatlerinde gerçekleştirilecek olan çalışmanın sabah saat 04.00’a kadar sürmesi ve bu saatten itibaren konuk ve işyerlerine yeniden su verilmesi planlanıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada ; “Mahalle sakinlerinin kesintilerden mağdur olmamaları için önlem almaları gerekmekte olup, çalışmaların erken tamamlanması durumunda su belirtilen saatten önce verilebilecektir” denildi.