Türkiye'nin en büyüklerinden biri olacak 5 yıldızlı modern tesis, sokak hayvanlarının barınma, rehabilitasyon ve tedavi merkezi olacak.

Sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Nevşehir Belediyesinin hayata geçirdiği Hayvan Kasabasının yapımı tamamlandı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi arkasındaki Katı Atık Tesisi yanında, yaklaşık 42 bin metre karelik bir alanda bulunan ve sokak hayvanlarına yönelik Türkiye'nin en büyük tesislerinden biri olan Hayvan Kasabasında sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve eğitim hizmetleri çok daha modern şartlarda yapılacak. 5 yıldızlı modern tesis, sokak hayvanlarının barınma, rehabilitasyon ve tedavi merkezi olacak.

Kısırlaştırma binası, kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, karantina binası, morg, ilk kabul, idari bina, sosyal tesis, ameliyathane, poliklinik, kedi evleri ve serbest gezi alanlarının bulunduğu kompleks bir çok yönüyle Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyacak. Yapımı tamamlanan merkez için saat 14.00’da düzenlenecek olan törene tüm Nevşehir halkı davetli.