İstiklal Caddesi’nde Fen İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmaların startını veren Belediye Başkanı Rasim Arı, iş makinesi kullanarak altyapı çalışmaları öncesi yoldaki mevcut parke taşları söktü.

Bölgede gerçekleştirilecek altyapı, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına ilişkin başkan yardımcıları ve birim müdürlerinden bilgiler alan Arı, caddedeki içme suyu ve kanalizasyon hattının tamamen yenileneceği söyledi.

Belediye Başkanı Arı,“Burası vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı bir cadde. Burada yağmur suyu hattımız yoktu. Yağışın çok olduğu zamanlarda burada istenmeyen görüntüler ortaya çıkıyordu. Buna son vermek, yağmur suyu kanalizasyon ve içme suyu hatlarını yenilemek için çalıkşmalarımıza başlıyoruz.” dedi. 

Altyapı çalışmalarının ardından burada da sıcak asfalt seriminin gerçekleştirileceğini kaydeden Arı, Nejdet Ersan Parkı’nın da tamamlanması ile birlikte bu bölgenin yeniden şehrin en gözde alanlarından biri olacağını vurguladı.

Arı: “Bu bölgede altyapı çalışması bittikten sonra üst yapı da baştan aşağıya yenilenecek. İnşallah şehrimiz daha da güzel olacak. Daha güzel bir Nevşehir’de yaşamanın gururunu ve mutluluğunu vatandaşlarımız ile birlikte yaşayacağız.” diye konuştu.