Hizmete açıldığı günden beri Nevşehirli kadınlara psikolojik, hukuksal ve sosyal danışmanlık hizmetleri sunmanın yanı sıra çeşitli kurum ve kuruluş personelleri ile kadın gruplarına eğitimler vererek hizmet yelpazesini genişleten Nevşehir Kadın Danışma Merkezi, farkındalık oluşturma yolunda emin adımlar atmayı sürdürüyor.

Nevşehirli kadınların birçok konuda daha eğitimli ve bilinçli davranış geliştirebilmeleri yönünde hizmete açıldığı günden bugüne kadar 1 yılı aşkın bir dönemde Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi son olarak,  Nevşehir Kapadokya Eğitim Merkezi (KAPEM) ve Kadın Çalışmaları ve Eğitim Merkezi (KAÇEM)´de eğitimler gerçekleştirdi.

Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü´ne bağlı KAPEM ve KAÇEM´de verilen eğitimlerde kursiyerlere, “Kadına Yönelik Şiddet ve Şiddet Türleri” konulu eğitimler gerçekleştirildi. Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi ve azaltılması adına, Kadın Danışma Merkezi olarak verilen eğitimler ile toplumda yer alan kadın erkek tüm bireylerin konuya farkındalık kazanarak ve sağlıklı kişilik gelişimi desteklenerek, toplum sağlığına önemli katkılar sağlanması hedefleniyor.

KAPEM‘in Eğitim Merkezlerinin  bulunduğu birimlerde kursiyerlere, önümüzdeki dönemlerde de “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” “Şiddet Türleri ve Şiddetle Mücadele Yöntemleri” “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” “Kadın Hakları ve Yasal Mevzuat” “Şiddet Karşısında Başvuru Mekanizmaları”  “Engelli Aile Eğitimi” “Aile İçi İletişim Becerileri” “Çocuk psikolojisi” “İhmal ve istismar”  ve “ “Olumlu Ebeveyn Tutum ve Davranışları” gibi konularda eğitimler verilmesi planlanıyor. 

/images/haberler/resimler/2015-7/7/0904534051117.jpg

 

 

 

 

 

/images/haberler/resimler/2015-7/7/0905553270490.jpg