21. Yüzyılın en uzun Ay Tutulması olarak da bilinen Kanlı Ay Tutulması, tutulmanın en iyi izlendiği merkezlerden biri olan Kapadokya bölgesinde bu kapsamda hazırlanan proje çerçevesinde Nevşehir ve Konya’daki gökyüzü meraklılarını Göreme Aşk Vadisi’nde bir araya getirdi.

Konya Bilim Merkezi ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ)  işbirliği Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda hazırlanan ‘Herkese Biraz Gökyüzü’ projesi kapsamında Kanlı Ay Tutulmasını izlemek için yüzlerce vatandaş, akşam saatlerinden itibaren Göreme Aşk Vadisi’nde buluştu.

10 ile 40 metre arasında değişen yükseltilere sahip dünyanın en ilginç yer oluşumlarından biri olarak da nitelendirilen peribacalarının arasında,  Kanlı Ay tutulmasının başladığı 20.14’den itibaren meraklı bakışlar gökyüzüne çevrildi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı yöneticileri ile çok sayıda vatandaş, tam tutulmanın başladığı 22.30’dan itibaren meraklı gözlerle kırmızıya dönüşen ayı büyük bir hayranlıkla izlemeye başladılar.

Çıplak gözle oldukça net bir şekilde görülmesine karşın Kanlı Ay Tutulması, gökyüzü meraklılarınca teleskopla da izlendi.