Geçtiğimiz hafta Lale Caddesi üzerindeki, Doyuran Kavşağı-Ziraat Bankası Kavşağı arasındaki alanda Nevşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı çalışmaları sona erdi. Yapılan çalışmalarla birlikte cadde üzerindeki içme suyu hattı yenilenirken kanalizasyon,  yağmur suyu ve drenaj sistemlerinde de iyileştirmeler yapıldı.

Bu çalışmalarla birlikte altyapısı tamamlanan yolda sıcak asfalt işlemine geçildi. Hafta sonu temel malzemesi serim işlemine başlanan yolda bu sabahtan itibaren de sıcak asfalt dökümü gerçekleştirilmeye başlandı.

Asfalt işleminin tamamlanması ile birlikte yaya kaldırımlarının düzenleneceği cadde,  aydınlatmaları da yapılarak modern bir görünüme kavuşacak.

Altyapı çalışmaları tamamlanan yoldaki sıcak asfalt çalışmalarının da kısa sürede bitirilmesi talimatını veren Arı, “Bu caddemizdeki içme suyu hattımızı tamamen yeniledik. Buradaki esnaflarımız ve ikamet eden vatandaşlarımız içme suyu konusunda artık çok sık sorunla karşılaşmayacak. Bunun yanında yağmur suyu hattında da yeni düzenleme yaptık. Asfalt çalışmasının ardından ise yaya kaldırımları ve caddenin aydınlatma sistemi yapılarak yol trafiğe açılacak.” dedi.

Şehir içerisindeki diğer yolların da yapılacağını kaydeden Arı, tüm çalışmaların belirli bir plan çerçevesinde sürdürüldüğünü kaydetti.

Arı, “Bu caddemizin ardından Ziraat Bankası Kavşağı-Meteris Meydanı arasındaki yola geçeceğiz. Sonrasında ise Gülşehir Köprülü Kavşağına kadar çalışmalar sürecek. Şehrimizdeki tüm bozuk yolları belirli bir çalışma takvimi içerisinde yapacağız.” diye konuştu.

Başkan Arı daha sonra Lale Caddesi üzerindeki işyerlerini ziyaret ederek esnaflarla görüştü. Esnaflara bereketli ve hayırlı işler dileğinde bulunan Arı, yürütülen çalışmalar hakkında vatandaşları da bilgilendirdi.