Kampanyanın startı tüm belediye birimlerinin katılımı ile Esentepe Mahallesi’nde Belediye Başkanı Rasim Arı tarafından verilirken, pırıl pırıl yapılan mahallenin altyapı ve üst yapı ihtiyaçları tespit edilerek gerekli çalışmalar başlatıldı.

Nevşehir’i temizlik konusunda da Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri yapma hedefiyle geçtiğimiz aylarda ‘Temiz Şehir Nevşehir’ kampanyasını başlatan Nevşehir Belediyesi, temizlik kampanyası ile birlikte şehirdeki 24 mahalle için hizmet seferberliği başlattı.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın talimatıyla, farklı günlerde il merkezindeki 24 mahallenin tamamında gerçekleştirilecek olan çalışma ile birlikte belediyenin Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon, Destek Hizmetleri, Makine İşletme, Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler, Kadın ve Aile Hizmetleri gibi çeşitli müdürlükleri gün boyu o mahallenin altyapı ve üstyapı konusundaki eksikliklerini tespit ederek gerekli bakım, onarım ve yenileme çalışmasını yapacak. Ayrıca Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra başkan yardımcıları ve ilgili birim müdürleri mahalle sakinlerini ziyaret ederek belediye hizmetlerine ilişkin talep ve önerilerini dinleyecek.

Belediye Başkanı büyük önem verdiği ve adeta ‘vatandaşlarla belediyenin kucaklaşma günleri’ olarak nitelendirdiği kampanyanın startını Esentepe Mahallesi’nde kendisi verdi. Arı’nın talimatıyla sabahın erken saatlerinde Esentepe Mahallesi’nde toplanan yaklaşık 200 kişilik belediye ekibi, beraberlerindeki iş makinaları yardımı ile mahallenin park ve sokaklarında temizlik çalışması yaptı. Başkan Arı’nın da kimi zaman elinde süpürge kimi zamanda bir iş makinesi üzerinde katıldığı çalışmalarla, park, cami bahçeleri, yol ve kaldırımlar süpürülürken boş arazilerdeki otlar temizlenerek molozlar kaldırıldı.

Mahalle sakinlerinin gönüllü olarak destek verdiği çalışmalar kapsamında belediye ekipleri mahalle içerisinde ihtiyaç duyulan yenileme ve onarım işlerini de yaptı.

Nevşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri ise bu sırada mahalle muhtarı ile birlikte mahalle sakinlerini evlerinde ziyaret ederek, talep ve önerilerini dinledi. Ziyaretler sırasında Başkan Arı’nın talimatıyla ihtiyaç sahibi aileleri de belirleyen ekipler, bunla ilgili de çalışma başlattı.

Gün boyu süren çalışmalardan dolayı Belediye Başkanı Rasim Arı ve belediye çalışanlarına teşekkür eden mahalle sakinleri ise, kampanyadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Kampanya ile gittikleri mahallelere sadece belediye hizmetlerini götürmediklerini onlarla adeta kucaklaştıklarını ve gönül köprüleri kurduklarını belirten Belediye Başkanı Rasim Arı, adeta tüm belediyeyi mahallelere taşıdıklarını kaydetti. Arı, “Nevşehir’de farklı vesileleri kullanarak farklı projeler, farklı seferberlikler oluşturuyoruz. ‘Temiz Şehir Nevşehir’ diye proje başlattık. Sonra izmarit kampanyası başlatmıştık o kampanyamız da devam ediyor. Tabi bu hepsinden daha kapsamlı bir organizasyon. Her mahallemize giriyoruz. Her bir mahallenin ne eksiği varsa gidereceğiz. Bu sadece temizlik hamlesi değil bir kucaklaşma seferberliğidir. Geldiğimiz mahallelerde tüm ekiplerimiz olacak. Başkan yardımcılarımız, temizlik işleri, fen işleri, su ve kanalizasyon, sosyal, aile müdürlüğümüz hepsi mahallede olacak. Yani tüm müdürlerimiz ile seferberlik ilan ediyoruz. Oradaki fiziksel ihtiyaçları gidereceğiz. Yolunda bozukluk varsa tamir edeceğiz. Suyunda problem varsa onu tamir edeceğiz. Yani mahallenin tüm ihtiyaçlarını gidereceğiz. Ama yeterli mi tabi ki değil. Beraberinde hemşerilerimiz ile kucaklaşacağız. O mahalledeki ihtiyaç sahiplerini bizzat kendimiz tespit etmiş olacağız. Mahallenin muhtarı da yanımızda, halkımız da yanımızda.  Çalışmaktan kucaklaşmaya fırsat bulamadığımız hemşerilerimizle kucaklaşmış olacağız. O mahalleden çıktığımızda o mahalle ile sarsılmaz bir gönül köprüsünü oluşturarak hem mahalle sakimlerimiz hem belediye çalışanlarımız hem biz yöneticiler mutlu olarak bu mahalleden ayrılacağız. Bu çalışmaya çok önem veriyoruz. Kısa süreli bir iş değil uzun süreli bir iş yapacağız. Tüm mahallelerimizi temizleyeceğiz. Fiziksel bir ihtiyaç giderimi değil tam bir kucaklaşma seferberliği ilan ediyoruz.” dedi.

Nevşehir Belediyesi tarafından mahallelerde başlatılan hizmet seferberliği Esentepe Mahallesi’nin ardından 27 Kasım Çarşamba günü Kıratlıoğlu Mahallesi’nde sürecek.