Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, İlk Kez Anlattı

MECLİS BAŞKAN VEKİLİNE BİLE TORPİL YAPILMAMIŞ ?

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, 2 bin 600 Konutun inşa edildiği Mehmet Akif Ersoy Mahallesindeki yeni TOKİ konutlarıyla ilgili bir anısını anlatırken, konutların hakkaniyet ölçüsünde dağıtıldığına ilginç bir örnekle açıklık getirdi.

Ünver, Çok küçük bir küsüratla Belediye Meclisi Başkan Vekili?ne nasıl 120 Metre kare konut değil de, 95 Metre karelik evin verildiğini ve bu konuda nasıl bir değerlendirme yapıldığını ilk kez anlattı. 

Ünver, ?Nevşehir?de çok enteresan ve bir o kadar önemli bir projeyi yapıyoruz. 2 bin 600 konutluk ve aynı anda yapılan Türkiye?nin terk Projesi. Bunu başınız dik olarak anlatabilirsiniz her yerde. Bu hepimizin projesi. Bakın geri dönüşüme giren benim meclis üyemde var. Meclis başkan vekilim. Türkiye?deki yine en alternatifli tek dönüşüm projesi. 137?lik, 112?lik, 95?lik, 85?lik, 75?lik. Yani tercihine göre insanların. 112 Metre karelik konutlara çok fazla tercih oldu. Dediler ki arkadaşlarım burada hakkaniyet ölçüsünü nasıl yakalayacağız?. İnsanların mülkiyet değerlerine bakın dedim. Şimdi evi 5 milyar tutan adamla 60 milyar tutan adamı aynı kuraya sokarsanız günah olmaz mı ?. Sıralamayı yaptılar. 112 Metre karelik daire alabilecek kişinin mülkiyeti 24 milyar lira ediyor. Belediye meclisi üyesi arkadaşımın mülkiyeti 23 bin küsür lira tutuyor. Kendisine 95 metre karelik bir evi alabileceğini söyledik. Kendisi neden dediğinde ise yapılan sıralamayı anlattık. Durumu anlattığımızda kendisi de ?Eyvallah Başkanım? dedi. Şimdi şöyle bir gerilere gidelim. Siyaseten böyle bir şey olur muydu?. Belediye meclis üyesi olacaksın, Belediye Başkanının güvendiği bir adam olacaksın. Küsür lira farkla küçük bir eve yazılacaksın. İşte bizi biz yapan değer bu. Böyle kaldığımız sürece insanlara hizmet ederiz? açıklamalarında bulundu.