Nevşehir’de Aksaray yönünden gelecek olan araçların şehir merkezine ulaşımında önemli bir kolaylık sağlayacak olan, TUİK Kavşağından İmam Hatip Okullarının bulunduğu kampüs alanını takip ederek Nevşehir Kalesi yanından Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne bağlanan yolda asfalt dökümü için çalışmalar sürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sabahın ilk saatlerinden başlayarak geç saatlere kadar süren ve Belediye Başkanı Rasim Arı’nın sık sık denetlediği çalışmalar çerçevesinde, asfalt öncesi zemin sağlamlaştırma çalışması yapılıyor.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın talimatıyla Kurban Bayramı öncesinde trafiğe açılması planlanan yolda asfalt çalışmasının ardından aydınlatma direkleri dikilerek yağmur drenaj hattı oluşturulacak.

Yolun trafiğe açılması ile birlikte şehir merkezinden M. Akif Ersoy Mahallesi, sanayi bölgesi ve Aksaray yoluna gitmek isteyen araçlar sürücüleri bu yolu kullanarak kısa sürede ulaşımlarını gerçekleştirebilecek. Aynı şekilde Aksaray yolu, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve sanayi bölgesinden şehir merkezine ve Niğde yoluna gitmek isteyen araç sürücüleri de bu yol sayesinde ulaşım mesafesini önemli ölçüde kısaltacak.