Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte Türkiye’de sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildiği en modern tesislerden biri haline dönüştürülen merkezde düzenlenen etkinliğe hayvanseverler büyük ilgi gösterdi.

Nevşehir’de 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü töreni, 1 yaşına giren Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi yerleşkesi arkasındaki Katı Atık Tesisi yanında bulunan Hayvan Kasabası’nda düzenlendi. Programa, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcıları Ersan Erkut ve Bektaş Demir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve hayvanseverler katıldı.

Yaklaşık 42 bin metre karelik bir alanda bulunan ve içerisinde kedi ve köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, hayvan hastanesi, eczane,  karantina binası, ameliyathane, otopark, ilk kabul binası, idari bina, sosyal tesis, poliklinik, kedi-köpek evleri ve serbest gezi alanlarının yer aldığını tesiste düzenlenen törene Nevşehirli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Törene katılanlara Belediye Başkan Yardımcıları ve tesis görevlileri tarafından burada yapılan çalışmalara ilişkin bilgiler verilirken aileleri ile birlikte merkeze gelen çocuklar tesiste misafir edilen hayvanları sevdi.

Hayvanseverler Nevşehir’in sokak hayvanlarına yönelik bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerinin verildiği en modern tesislerden birine sahip olmasından dolayı duydukları mutluluğu ifade ederek Belediye Başkanı Rasim Arı ve belediye yetkililerine teşekkür etti.

Bu arada Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’da gün dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sosyal medya hesaplarından Nevşehir Kasabası'nın tanıtıldığı videoyu “Onlar mutlu, biz onlardan da mutluyuz” notuyla paylaşan Arı, Nevşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarına yönelik şehre kazandırdığı tesis ve uygulamalarının Türkiye’de birçok belediyeye örnek olduğunu söyledi.

Tüm canlıların sağlıklı ve güzel ortamlarda yaşamaya hakkı olduğunu ve hayvanları korumak ve hayvan haklarına saygı duymanın tüm insanların görevi olduğunu vurgulayan Arı, "Hayvanları sevenler; insanları, tüm canlıları, dünyayı kısacası yaşamayı severler. Yaradan'ın bize emaneti olan sessiz dostlarımız hayvanların her durumda yaşam hakkı vardır. Sessiz dostlarımızın can güvenliği, barınma ve beslenme ihtiyacı en büyük görevlerimizden bir tanesi. Bizlere düşen ve yakışan; hayvanlara karşı sevgi ve şefkat duygularımızı canlı tutmak, onları korumak ve hayvan haklarına saygı duyulmasını sağlamak olmalıdır.” dedi.