Yapılan gizli oy ve açık tasnif sonucuna göre; Birinci Meclis Başkanı Ersan Erkut 24 oy alırken, İkinci Meclis Başkanı Bektaş Demir 24 oy alarak ilk 2 yıl için görev yapmak üzere seçildi.

Yapılan gizli oy ve açık tasnif sonucuna göre meclis katipliklerine Furkan Türker ve Özge İğdeci Esen seçildi. Bu isimler asil olarak iki yıl süreyle görev yapacaklar.

Yapılan gizli oy ve açık tasnif sonucuna göre; Belediye Encümen Üyeliğine Ersan Erkut 23 oy, Esat Özaltın 22 oy ve Bektaş Demir 22 oy alarak bir yıllığına görev yapmak üzere seçildi.

Yapılan müzakereler ve işaretle oylama sonucuna göre; Komisyonların 4 er kişiden oluşmasına oybirliğiyle karar verildi. Üye seçimine geçildi. Buna göre;

İmar Komisyonu: Ersan Erkut, Esat Özaltın, Bektaş Demir, Ünal Kalfaoğlu

Plan ve Bütçe Komisyonu: Tuğran Paslanmaz, Bektaş Demir, Salih Türkçü, Selçuk Tekeli

Gelir ve Tarife Komisyonu: Ahmet Dolaşmaz, Hamza Köybaşı, Mustafa Gürcan Ezilmez, Hasan Dağaslan

Eğitim Kültür Ve Sosyal İşler Komisyonu: Abdurrahman Gündüz, Hüseyin Daldiken, Hüseyin Çakır, Adnan Doğu

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Mehmet Savran, Nazmiye Ceran, Ahmet Ağır, Özer Hasan Duru

Engelliler Komisyonu: Ayşe Bilgiç, Hüseyin Daldiken, Esma Mutlu, Gürbüz Pınarbaşı

Kadın - Erkek Eşitliği Komisyonu: Nuray Şentürk, Erhan Kartal, Özge İğdeci Esen, Tülay Ceviz isimlerinden oluştu. 1 yıllığına bu isimlerin komisyonlarda görev almaları kararlaştırıldı.

Yapılan müzakereler ve işaretle oylama sonucuna göre; Turizm ve Şehircilik Komisyonu kurulmasına, Nafiz Dirikoç, Esat Özaltın, Tuğran Paslanmaz ve Coşkun Kırtıl’ın bir yıllığına görev yapmak üzere seçilmelerine oybirliğiyle karar verildi.

Yapılan müzakereler ve işaretle oylama sonucuna göre; Çevre Sağlık Komisyonu isminin Çevre Sağlık ve Spor Komisyonu olarak değiştirilmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Yapılan gizli oy ve açık tasnif sonucuna göre; Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği” meclisinde Başkanlığı Ersan Erkut, Esat Özaltın, Ahmet Dolaşmaz, Tuğran Paslanmaz ve Ünal Kalfaoğlu temsil edecekler.

Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliğinde Nevşehir Belediyesini Mehmet Savran ve Abdurrahman Gündüz temsil edecekler.

Tarihi Kentler Birliğinde Nevşehir Belediyesini Abdurrahman Gündüz temsil edecek.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliğinde Furkan Türker ve Ahmet Ağır temsilci olacaklar.

Yapılan müzakereler ve işaretle oylama sonucuna göre; meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesine oybirliğiyle karar verildi.

Nevşehir Belediyesi 2018 Yılı Faaliyet Raporu yeterli bulunarak oy çokluğu ile kabul edildi.

Memur ve sözleşmeli personellere “Sosyal Denge Tazminatı” ödenebilmesi için yetkili sendika ile sözleşme yapılmasına, sözleşme süresinin belirlemesine ve sözleşmenin imzalanması için Belediye Başkanına yetki verilmesine oybirliğiyle karar verildi.

4 Mayıs 2019 Cumartesi günü saat 14.00’da 2019 Mayıs ayı Meclis Toplantısı yapılmak üzere toplantıya son verildi.