Koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanan "tam kapanma" sürecinde tarlalardaki ürünlerini satmakta güçlük çeken üreticiler için Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ürünlerin alınarak ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için talimat verdi.

Turkuaz Masa görevlileri pazar kurulmadığı için ürettikleri ürünleri satamayan üreticilerden yüzlerce kilo yeşil soğan, mantar, maydanoz ve ıspanağı Nevşehir Belediyesi’nin araçlarına yükleyerek mahallelerde vatandaşlara ücretsiz olarak dağıttı.

Vatandaşlar kapılarına kadar ulaştırılan sebzelerden dolayı belediye görevlilerine teşekkür etti.

Yapılan çalışmayla tam kapanma sürecinde hem üreticiye hem de vatandaşa destek olduklarını belirten Başkan Savran, “Üreticinin alın terinin çöpe gitmesine gönlümüz razı olmadı.” dedi.

Pazar yerlerinin yaklaşık bir haftadır kapalı olmasından dolayı üreticinin tarlasından topladığı mahsulü satmakta güçlük çektiğini ve bu dönemde birçok üreticinin ürünlerinin depolarda çürümeye terk edildiğini aktaran Savran, “Bunların hepsi milli servet. Bir tarafta satılmadığı için çürümeye terk edilen ürünler var bir tarafta da ihtiyaç sahibi ailelerimiz var. Biz belediye olarak hem büyük emekler vererek tarlalarında ekim yapan üreticilerimize destek olmak hem de dar gelirli vatandaşlara bir nebze olsun katkı sağlamak istedik.” diye konuştu.