Nevşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Liseye Geçiş Sistemi (LGS) sınavlarına girecek olan 8 ve 12. sınıf öğrencilerine destek amacıyla soru bankası ve ilkokul, ortaokul ve liselerde eğitimlerini sürdüren diğer öğrenciler için hikâye, roman ve kişisel gelişim kitapları hazırlandı.

KPSS’ye hazırlanan gençler için hazırlanan hazırlık kitapları ile birlikte toplam 31 bin 500 kitap bugün il merkezindeki tüm okullarda öğrencilere ücretsiz olarak dağıtılmaya başlandı.

Damat İbrahim Paşa Ortaokulu ve Şehit Demet Sezen Kız Anadolu İmam Hatip Lisesindeki kitap dağıtım törenine katılan Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir Belediyesi olarak eğitime desteklerini arttırarak sürdüreceklerini kaydetti.

Bir ülkenin geleceğini etkileyecek en önemli unsurlardan birinin nitelikli insan gücü olduğunu ve bu kapsamda eğitimin büyük önem taşıdığını vurgulayan Savran, eğitimin her zaman öncelikleri olmaya devam edeceğini kaydetti.

“EĞİTİME YATIRIM, GELECEĞE YATIRIMDIR”

“Eğitime yatırım, geleceğe yatırımdır” diyen Savran, gelecek nesiller için Nevşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarını seferber ettiklerini vurguladı.

Dağıtılan kitaplarda öğrenciler için bir mektup kaleme alan Başkan Savran, mektubunda şu ifadelere yer verdi: “Eğitim, insanın hayat boyu donanımlı bir birey olmasını, kültürel ve ahlaki manada örnek bir hayat sürmesini, geleceğe mutlu bir pencereden bakmasını sağlayabilecek yegâne kültür penceresidir. Bu kültür penceresinden bakabilmek, eğitime verilen önemle sağlanabilir. Ülkemiz için kuşkusuz en önemli unsur; eğitimli, kendini geliştirebilen ve yenileyebilen insanlar yetiştirebilmektir. Şüphesiz bu durum eğitim ve eğitime verilen önem sayesinden gerçekleşecektir. Değerli öğrenci arkadaşlarım, önce hangi insanlarla beraber, hangi kurumda ve hatta hangi ülkede bulunursanız bulunun, asla güven sarsıcı bir iş yapmayın. Güvenilir olmak, ahlakın en yüksek mertebesidir. Kendi saygınlığınızı ve vatanımızın saygınlığını korumak için mutlaka ‘’Güvenilir İnsan’’ olun. Sonra; hayatta hangi işi yaparsanız yapın o işin birincisi olmaya gayret edin. Verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışın. Asla kolaya kaçmayın, zorlara talip olun, hedefinizi her zaman yüksek tutun. Ve nihayet ne iş yaparsanız yapın, nereye giderseniz gidin, insanlığın yüksek ortak değerlerine sahip çıkın. Bu ilkelere sahip onurlu bir ulusun, onurlu bir üyesi olarak yaşamınızı sürdürün. Sorumluluk sahibi insanlar olun. Sorumluluk almaktan kaçınmayın. Başarı daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba harcamaktır. Sizler bu çaba ile eğitiminize devam ediyorsunuz ve devam edeceksiniz. Ancak çabamız burada sona ermiyor. Geleceğiniz ve geleceğimiz için çabalarınız devam edecektir. Yukarıda saydığım üç ana ilkeyi hepiniz uygulayarak sonuca ulaşacağınızdan hiç şüphem bulunmamaktadır. Eğitim ve öğrenim hayatınızdaki çalışmalar, bu konudaki sunulan hizmetler, siz sevgili öğrencilerimizin, huzurlu, güvenli ve mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamak adına sunulmaktadır. Eğitim adına, göstermiş olduğumuz gayretlerin, siz sevgili arkadaşlarımıza misliyle döneceğini umarak, daha fazla umutla, hırsla çalışmanızı ve başarmanızı tavsiye ediyorum. Bütün öğrencilerimize sağlık ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum.”

Sigortacılar iftarda buluştu Sigortacılar iftarda buluştu

WhatsApp Image 2024-01-04 at 11.24.49WhatsApp Image 2024-01-04 at 11.24.48

Kaynak: HABER MERKEZİ