Açıklamada; "Aynı yönetmeliğin İlgili maddesinde idare kendi sorumluluk alanı içerisinde bulunan asansörlerin periyodik kontrolü için Bakanlık tarafından yetkilendirilen A tipi muayene kuruluşlarından bir tanesi ile protokol imzalar….’ Hükmü çerçevesinde yıllık kontrollerin yapılması, halkımızın güvenli ve sağlıklı bir şekilde asansörlerini kullanabilmesi için Nevşehir Belediyesi, Royal Cert Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. ile protokol imzalamış bulunmaktadır. Kontrollerin yapılmaması durumunda asansörlerle ilgili tüm sorumluluk bina sorumlusunda olacaktır ve yönetmelik gereği asansörünüz ilgili idare tarafından hizmetten men edilecektir.

Yıllık periyodik kontrollerin amacı, Asansörün, kullanıcıların ve bakım personelinin güvenliği tehlikeye düşürmeyecek durumda olup olmadığının tespit edilmesidir. Bu aşamada hem bakım firmasının hem de yönetimin üzerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirip getirmediği tespit edilmiş olmaktadır. Bu konuda göstereceğiniz yakın ilgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederiz.

Ücret yatırılırken açıklama kısmına bina ismi ve adresi belirtilmelidir.

Ücret yatırıldıktan sonra firma ile randevu için irtibata geçiniz.

Periyodik muayene tarihiniz gelmeden 15 gün öncesinde randevu almanız gerekmektedir.

Kontrol esnasında bakımcı firma yetkilisi, bakım sözleşmesi ve varsa ruhsat/tescil belgesi hazır bulundurulmalıdır.

Kontrolün yapılacağı tarih ve saatte olabilecek bir değişiklik için aşağıda belirtilen telefona ulaşmış.

Kırmızı etiket alan asansörlerde 60 gün içerisinde yapılacak takip kontrolü ile sarı etiket alan asansörlerde 120 gün içerisinde yapılacak takip muayenesi ücretsizdir. Aynı süre içerisindeki iki. Tekrar muayeneleri veya bu süre aşıldıktan sonra yapılan muayeneler ücretlidir.

Üçüncü ve sonraki denetimlerden tam ücret alınır." ifadelerine yer verildi.