Nevşehir Belediyesi, gerçekleşen su kesintilerine yönelik sosyal medya hesabı üzerinden bilgilendirme paylaşımı yayımlayarak kamuoyunu aydınlattı.

“Asla durmadan her konuda gece gündüz aralık vermeden çalışmaya devam ediyoruz. 5 yıllık süreçte daha güzel daha konforlu bir şehir olacağız.” açıklamasında bulunan Nevşehir Belediyesi, 19 aylık Rasim Arı döneminde altyapı çalışmalarına hız verildiğine de işaret etti.

Nevşehir Belediyesi tarafından su kesintileri ve altyapı konusunda bilgilendirme başlığı altında kamuoyuna hitaben yapılan çalışmalara ilişkin şu şekilde açıklamada bulunuldu. 

”19 aylık süreçte başkan bey göreve geldiği ilk gün itibariyle altyapı konusunu ele almış olup bununla birlikte parke taşı yerine kullanışı konforlu sıcak asfalt çalışması başlatmıştır. Hiçbir caddemizde altyapısı yapılmadan sıcak asfalt çalışması da yapılmamıştır. Altyapı yapılırken yağmur su hattı ayrı kanalizasyon hattı ayrı çekilmesi talimatını vermiştir çünkü aynı olan yerlerde kötü kokulara sebebiyet vermekle, sürekli tıkanıp arıza yapmaktadır. Hedef, şehirde çeşmeden içilebilir suyu elde etmek, eski asbest borulardan şehri tamamen temizlemek, sürekli arıza yapıp köstebek yuvasına dönen parke taş yolları konforlu şehrin gelişmişlik seviyesini gösteren sıcak asfalt yollar yapmak. Bu süreçte planlanan öncelik ana arter yollar olmak kaydıyla devamı mahalle ve sokak yollarımız olarak projelendirilmiştir. Bu 19 aylık süreçte bahse konu yapılan işler sırasıyla aşağıda belirtilmiştir. Son günlerde artan su arızası nedeniyle özellikle Fatih Sultan Mehmet Mahallesi 350 Evler Mahallesi Esentepe Mahallesi Güzel Yurt Mahallesi ve bu hattın devamı ile ilgili talimat vermiş olup 2020 Yılı içerisinde bahse konu mahallelerin hattının ivedilik ile değişmesi için gerekli çalışmaların başlatılmasını istemiştir. Tüm şehrin altyapısının ortalama kullanım süresi 25 yıl ve üstü 40 yıl bu sonuçtan yola çıkarak başkan beyin Bu konudaki hassasiyetinin ne kadar önem arz ettiği de kesinleşmiştir. Şu ana kadar çalışma yapılan altyapı ve yollarımızda sel yağmur suları asla bir zarara uğratmamıştır, değişen altyapılar bir kesintiye sebebiyet vermemiştir, atılan sıcak asfaltta araçlar zarar görmemiştir. 19 ayda yapılan hizmetler bundan sonraki süreçte yapılacak olan hizmetlerin bir göstergesidir. Asla durmadan her konuda gece gündüz aralık vermeden çalışmaya devam ediyoruz. 5 yıllık süreçte daha güzel daha konforlu bir şehir olacağız.

Saatçi Hoca Caddesi, Diriliş Bulvarı, Mustafa Parmaksız Caddesi, Belediye Caddesi, Lale Caddesi, Kasaplar çarşısı, Devlet Hastanesi Şifa Meydanı, Nar Caddesi, Osmanlı Caddesi, İstiklal Caddesi, Karabacak Çeşmesi kale arkası ve Nar Yolu Sokak’ta altyapı çalışması ve sıcak asfalt serimi yapıldı.

 Cevher Dudayev Mahallesi, Vatan Caddesi altyapı ve sıcak asfalt, Yunus Emre Caddesi 3 Mahalle Kıratlıoğlu İbrahim Paşa ve 20 Temmuz altyapı ve sıcak asfalt çalışması altyapı bitmek üzere asfalt çalışması başlayacak.”