Bölgeyi turizm kazandırarak Nevşehir’e ciddi bir ekonomik gelir sağlayacaklarını söyleyen Arı, aynı zamanda istihdam olanaklarının da artacağını vurguladı.

Belediye Başkanı Rasim Arı, Nevşehir Kalesi etrafındaki yeraltı şehrinin turizme kazandırılması yönündeki çalışmalar çerçevesinde AK Parti Nevşehir Milletvekili Yücel Menekşe, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, Turizmci Gökhan Kanat ve İş İnsanı Muzaffer Leblebici ile bir araya geldi.

Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda, iş hayatının önemli insanlarına Nevşehir Kalesi etrafındaki yeraltı şehri hakkında bilgiler veren Arı, TOKİ ile birlikte yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında tesadüfen bulunan yeraltı şehrinde, Nevşehir Müze Müdürlüğü başkanlığında ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bilimsel danışmanlığında gerçekleştirilen temizlik çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığını ifade etti.

6. yüzyıldan itibaren günümüze kadar yaşam izlerinin bulunduğu kale etrafında, 13. Yüzyılın ilk çeyreğine ait kaya kilise, bezirhane, tünel ve su yolları, kayadan oyma yaşam alanları ve erzak depolarının bulunduğunu kaydeden Arı, henüz turizme açılmadan yerli ve yabancı medya organlarının dikkatini çeken ve büyük merak uyandıran Nevşehir Kalesi Yeraltı Şehrinin turizme kazandırılması ile Türk turizmine ciddi katkı sunacağını söyledi.

Arı, "Bu alanı turizme açılması için bazı projelerimiz var. En kısa sürede çalışmaların tamamlanarak alanın Türk turizmine kazandırılmasını istiyoruz. Bunla birlikte Nevşehir’de ciddi bir ekonomik getiri ve istihdam olanağına kavuşacak. Konuyla ilgili gerek turizm ve iş dünyasından önemli isimlerle görüşmelerimiz sürüyor. Kıymetli hemşehrimiz Kemal Yazıcı’nın kızı, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili kıymetli Nilgün Yazıcı hanımefendi misafirimizdi. Kendisi ile şehrimize yaptıracağı okulları konuştuk. Şehrimize değer katmak için her türlü maddi ve manevi desteği sağlayacağı müjdesi ile bizleri mutlu etti.          Kendisine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantı sonunda Belediye Başkanı Rasim Arı, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nilgün Yazıcı, Turizmci Gökhan Kanat ve İş İnsanı Muzaffer Leblebici’ye çini tabak hediye etti.