Bekdik Mahallesi'ndeki tır garajında yapılan etkinlikte araçlarının içerisinden “Müslüm” filmini izleyen vatandaşlara, mısır ve gazoz ikram edildi.

Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlara moral vermek için çeşitli etkinlikler düzenleyen Nevşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği ‘Arabalı Sinema Film Günleri’ ile Nevşehirlileri Türk sinemasının beğenilen filmleri ile buluşturuyor.

Nevşehir Terminali yanındaki Tır ve Kamyon Garajı’nda gerçekleştirilen etkinliklerin ilk gününde araçlarını belediye görevlilerinin yardımıyla kurulan dev ekranın karşısına park eden vatandaşlar, araçlarının içinden Müslüm Gürses'in hayatını anlatan "Müslüm" adlı sinema filmini izledi.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlik sırasında araçlarından inmelerine izin verilmeyen vatandaşlara Nevşehir Belediyesi tarafından patlamış mısır ve gazoz ikram edildi.

Filmi araç içerisinde beraberinde AK Parti İl Başkanı M.Rauf Yanar ile birlikte izleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, koronavirüs ile mücadele edilen bu süreçte evlerinde kalan ve sosyal yaşamları kısıtlanan vatandaşlara moral amacıyla benzer etkinliklerin düzenlenmesi yönünde karar aldıklarını belirtti.

Arı: “Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle çok güzel bir ramazan geçirmiştik. Fakat bu yıl koronavirüs nedeniyle bu yıl maalesef keyifli bir ramazan ayı geçiremedik. İnsanlarımıza arzu ettikleri ramazan coşkusunu yaşatamadık. Ancak aklımıza böyle bir fikir geldi. Virüs salgınından dolayı burayı hizmete açamamıştık. Bugün arabalı sinema için gerçekten çok iyi bir yer oldu. Ben bu kadar ilgi beklemiyordum. Araçları ve kalabalığı görünce çok mutlu oldum. Demek ki insanlarımızın ve şehrimizin ihtiyacı varmış. Bizim görevimiz sosyal belediyeciliğin gereğini yapmaktır. İşte bunlardan bir tanesini yapıyoruz. Yarında inşallah aynı şekilde farklı bir film izleyeceğiz.” dedi.

Etkinliğe büyük ilgi gösteren ve gösterimin gerçekleştiği alanı dolduran vatandaşlar ise Belediye Başkanı Rasim Arı’ya teşekkür etti.

Nevşehir Belediyesi Arabalı Sinema Film Günleri etkinliği kapsamında, 17 Mayıs Pazar günü akşam saat 21.30’da “Türk İşi Dondurma” adlı filmin gösterimi gerçekleştirilecek.