Başkan Rasim Arı, İstanbul’da Starartı FM’in canlı yayın konuğu olarak Nevşehir’e ilişkin projelerini anlattı. Nevşehir’de Radyo Nevşehir kanalı tarafından da ortak yayınla dinleyicilere aktarılan programda gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalardan bahseden Arı, Nevşehir’de gençlere ve kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık uygulayacaklarını vurguladı.

Çocukların ve gençlerin yanı sıra kadınların seçim çalışmaları süresince ve başkanlığı döneminde kendisine büyük destek verdiklerini belirten Arı: “Sadece şehrimizdeki çocuklar, gençler ve kadınlar değil Türkiye’nin dört bir yanındaki çocuklar ve gençlerle iyi diyaloglar kurabildiğimizin farkındayız. Bunda genç olmamızın ciddi bir avantajı var, belediye başkanı olmadan önce yaptığım görevlerin avantajı var. Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndaki görevlerimde çocuklar ve gençler için çok önemli projelerde yer aldım. Sürekli onlarla iç içe oldum. Sporun içerisinden gelen biri olmak bize artı bir avantaj sağladı.” diye konuştu.

Kısa sürede Nevşehir’de hem gençler hem de kadınlar için önemli projeleri hayata geçireceklerini açıklayan Arı, buna ilk olarak her iki kesim için belediye bünyesinde kurdukları müdürlüklerle başladıklarını söyledi. Arı şöyle konuştu: “Seçim sürecinde ve belediye başkanlığı sürecinde gençler ve kadınların pozitif ayrımcılığa tabi tutulacağını söylemiştim. Gençler ve kadınlar benim için iki ayrı özel grup. Çünkü; gençler yarınlarımızın teminatı, gençler olmadan yarınlarımızı kurgulayamayız ve planlayamayız. O yüzden gençlere özel bir önem veriyoruz. Hanımlarımız ise; Peygamber Efendimizin ifade etmiş olduğu gibi; ‘Cennet anaların ayaklarının altındadır’ Yarınlarımızı yetiştirecek, yarınların Türkiye’sini kurgulayacak gençlerin anneleri ve bizim annelerimiz bizim için çok kıymetli. Dolayısıyla onlara özel bir muhabbet besliyoruz, onlarla özel bir diyalog kuruyoruz. Geldiğimiz andan itibaren iki tane söz verdiğimiz şeyi yaptık. Birincisi; hanımlarımız ile alakalı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ikincisi ise Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü kurduk. Bu ikisi de gençlerimizin yarınlara daha sağlıklı hazırlanabilmesini temin edecek, kadınlarımızın istihdam edilmesini sağlayacak, kadınlarımızın ve gençlerimizin belediye ile olan ve şehirde yaşamış oldukları sıkıntıları doğrudan çözebilecek bir müdürlük.”