Nevşehir’de, belediye mehteran takımı, Osmanlı marşları eşliğinde sokak sokak gezerek halkı sahura kaldırdı. Belediye Başkanı Rasim Arı’nın da eşlik ettiği mehteran takımını şaşkınlıkla karşılayan mahalle sakinlerinden bir kısmı evlerinin balkonlarından o anları cep telefonu kamerası ile görüntülerken, kimisi de Türk bayrağı sallayarak marşlara eşlik etti. Sümer Mahallesi, Güzelyurt Mahallesi, Kocaçay ve 80. Yıl Bulvarı ile Vefa Küçük Caddesi sakinleri mehteran ekipleri ile fotoğraf da çektirdi.

Mehteran takımını daha yakından görebilmek için evlerinden inen çocuklara Belediye Başkanı Rasim Arı, çeşitli hediyeler dağıttı. Vatandaşlarla sohbet ederek Ramazan ayını ve Kadir Gecelerini kutlayan Arı, karşılaştığı Mahalle Bekçilerine de hayırlı görevler diledi.

Belediye Başkanı Rasim Arı, insanlara farklı bir ramazan ayı yaşatmak istediklerini belirterek rahmet, mağfiret ve kurtuluş ümidinin tazelendiği, ibadet ve nefis muhasebesi ile gönüllerin arındığı, 11 ayın Sultanı Ramazan’ın manevi atmosferini düzenledikleri çeşitli etkinliklerle kentin dört bir yanına taşıdıklarını söyledi.

Arı: “On bir ayın sultanı Ramazan Ayının manevi atmosferini yaşatmak, ‘Nerede o eski Ramazanlar’ diyenlerin nostalji özlemini gidermek amacıyla etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ramazan Ayı geleneklerinin yaşatıldığı, birlik ve paylaşım duygularının yoğun olarak yaşandığı, sosyal yaşamı renklendiren etkinlikler yapıyoruz.” dedi.

Arı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Başı rahmet, ortası mağfiret, son azaptan kurtuluş olan Ramazan ayının son günlerine yaklaşıyoruz. Dolayısıyla bu mübarek ayı bizde özel bir gece ile uğurlamak istedik. Aklımıza biran da böyle bir şey geldi. Rabbim bazen aklımıza böyle güzel şeylerde düşürüyor. Hemşerilerimiz ile birlikte böylesine güzel bir geceyi birlikte yaşamak istedik. Aslında Cuma gecesi planlamıştık. Fakat Cumartesi günü öğrencilerimizin sınavları olduğu için onları rahatsız etmemek adına bu geceye aldık. Sizlerin de gördüğü üzere bu gece hemşerilerimiz ile kucaklaşıp bu vesileyle ortaklığı, muhabbeti ve sevgiyi beraber paylaşıyoruz. Onların ilgisi ve bize gösterdiği teveccühü bir defa daha bu gece yaşadık. Rabbim inşallah bu birlikteliği, beraberliği uzun yıllar boyunca sürdürmemize fırsat verir. Bu birlikteliği Ramazan ayında yaşadığımız gibi inşallah Ramazan Bayramında da yaşamaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hem şehrimizin, hem ülkemizin hem de bütün İslam aleminin Ramazan ayını ve bayramını tebrik ediyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimize zarar vermesin.”

Belediye Başkanı Arı, öğrencilerle sahur yaptı

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Haluk Nur Baki Yurdu ve Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerini ziyaret ederek sahurda bir araya geldi.

İlk olarak 2000 Evler Mahallesi’nde bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu(KYK) Haluk Nur Baki Yurduna ziyaret gerçekleştiren Belediye Başkanı Rasim Arı, öğrenciler ve yurt yöneticileri tarafından kapıda karşılandı.

Daha sonra yurdun yemekhanesine geçen Arı, gençlerle sohbet ederek sahur yaptı. Öğrenciler ve yurt hakkında bilgi alan Arı, sahur sonrası öğrencilerin Kadir Gecesini tebrik ederek kendileriyle sahur sofrasında birlikte olmanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Yurt öğrencileri de, göreve gelmesinin üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen gençlik için yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Arı’ya teşekkür etti.

Belediye Başkanı Arı daha sonra Raşit Bey Mahallesi Dini İlimler Eğitim ve Uygulama Kampüsü içerisinde bulunan Recep Tayyip Erdoğan Proje Anadolu İmam Hatip Lisesi pansiyonunu ziyaret etti.

Burada da öğrenciler ile birlikte çay içerek, kendisinin öğrencilik yılları ve yurt dönemi hakkında sohbet eden Arı, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar diledi. Arı: “Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Sizlerin en iyi şartlarda eğitimlerinizi sürdürebilmeniz için her türlü gayreti gösteriyoruz. Eğitim çalışmaları istikbalimizi çok yakından ilgilendirmektedir. Şehrimizde yapacağımız eğitim yatırımlarıyla çocuklarımızın ve gençlerimizin yaşamlarına artı değer katmaya çalışıyoruz.” dedi.