Belediye Başkanı Rasim Arı’nın yanı sıra, sivil toplum örgütleri, gönüllüler ve Nevşehirlilerin katılacağı temizlik seferberliği her gün farklı bir mahallede devam edecek. 

‘Temiz Şehir Nevşehir’ sloganıyla daha temiz bir Nevşehir için sorumluluk alanında bulunan ana arterler, mahalle, meydan ve bulvarların yanı sıra yeşil alanlar ve parkların temizliği için aralıksız çalışan Nevşehir Belediyesi,  şimdi de mahalle mahalle temizlik seferberliği başlattı.

Nevşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya ile birlikte Nevşehir Belediyesi ekipleri, sivil toplum örgütleri, gönüllüler ve Nevşehirliler 26 Kasım’dan itibaren farklı günlerde “Pırıl Pırıl Bir Nevşehir” için sokağa çıkacak. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, temizlik seferberliğini 26 Kasım 2019 Salı günü sabah saat 09.00’da Esentepe Mahallesi’nden başlatacak.

Nevşehir Belediyesi’nin çok sayıdaki temizlik aracı ve personeli ile desteklenecek temizlik seferberliği,  24 Ocak 2020 tarihine kadar Nevşehir’in 22 farklı mahallesinde gerçekleştirilecek. Temizlik çalışmalarında Nevşehir Belediyesi’nin vakumlu yol süpürme ve basınçlı yol yıkama araçları ile süpürme personeli de görev alacak. Yol ve kaldırımlar süpürülecek, yollar yıkanacak, çöpler toplanacak. Mahalle sakinleri de bu çalışmalara gönüllü destek verecek.

Birçok alanda olduğu gibi temizlik konusunda da Nevşehir’i örnek marka bir kent yapmayı hedeflediklerini belirten ve “Şehrimizin bütün dünyanın hayranlıkla izlediği bir kent olması için tertemiz yapacağız.” diyen Başkan Arı, vatandaşları da daha temiz ve yaşanılabilir bir Nevşehir için kampanyaya sahip çıkmaya davet etti.

Bir şehirde insanlara yönelik en önemli hizmetin, o şehirde yaşayan insanların sağlıklı, mutlu ve huzurlu yaşam biçimlerini oluşturmak olduğunu vurgulayarak, bunun koşullardan birinin de insanların sağlıklı temiz bir çevre içinde yaşamaları olduğunu söyleyen Arı, “Belediye olarak temizlik konusunda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız. Bu kent hepimizin. Yaşadığımız çevrenin daha temiz olması bizim elimizde.” dedi.