Savran yaptığı açıklamada,  “İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Ömer Ay’ın geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında belediyemiz ile ilgili yer alan asılsız iddialar ve iftiralarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür.


Sayın Ömer Ay, basın toplantısında belediyemiz tarafından geçtiğimiz ay muhammen bir bedel ile GES ihalesi yapıldığını, 2 firmanın katıldığı ihalenin belirli bir bedelle bir firmaya verildiğini ve ihalede şaibe bulunduğunu iddia etmiştir. Bu işin gerçek bedelinin daha düşük olacağını söyleyen Ay’ın açıklamaları tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu ihale 22 Nisan 2022 tarihinde gerçekleştirilmiş olup, gerçekleştirilen GES ihalesine iki farklı firma katılmıştır. Her ihalemizde olduğu gibi, ihale EKAP üzerinden duyurulmuş ve Türkiye’nin her ilinden, gerekli şartları taşıyan ve katılmak isteyen tüm firmaların katılabileceği şekilde yapılmıştır. Bu ihale sonucunda firmalardan Afra Bilgisayar Elektro. Teks.Ur.İnş. Rek. Ve Oto.İth.İhr. Tic.San. Ltd. Şti.’ne ait yeterlilik bilgileri tablosunda geçici teminat beyanı bulunmaması ve I.P.C Mühendislik Elek. Elekt.San. ve Tic. Ltd.Şti.’ne yeterlilik bilgileri tablosu incelendiğinde ise “Ortaklar-Üyeler-Kurucular ile Yöneticilere Ait Bilgiler” satırında beyan bulunmaması sebebiyle, teklifleri, ihale komisyonunca değerlendirme dışı bırakılmıştır. Yani iddia edildiği gibi ihale sonuçlanmamış olup aynı gün iptal edilmiştir. Söz konusu ihale, yine EKAP üzerinden 20 Mayıs 2022 tarihinde tekrar yapılacaktır. Şeffaf, denetlenebilir, hesap verilebilir belediyecilik anlayışı ile gerçekleştirdiğimiz tüm ihalelerin, belediyemiz sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlandığını, yanlış bilgilendirilmemesi için dilediği takdirde ihaleleri buradan takip edebileceğini tekrar hatırlatmak isteriz.
Sayın Ay’ın açıklamalarında yer alan bir başka iddia ise; benden önceki belediye başkanının, Hasan Ünver ve bazı belediye çalışanları ile ilgili uğraşları ve soruşturma açılmasını sağladığı için görevinden istifa ettirildiğidir. 

Sayın Ay’ın bu iddiası da tıpkı diğerleri gibi asılsız ve gerçek dışıdır. Şöyle ki; söz konusu soruşturma 2018 yılının Kasım ayında, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri tarafından açılmış olup, yargıya taşınmış ve yargı süreci devam etmektedir.

Ay’ın açıklamaları arasında yer alan halen görevde olan bir başkan yardımcımızın belediyenin fidan aldığı bir şahıstan şaibeli bir şekilde ev aldığı iddiaları ise son derece komiktir. Bahsi geçen belediye başkan yardımcısı söz konusu olan, şu an ikamet ettiği evini 2012 yılında almış olup bu tarihte belediyemiz ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Ayrıca söz konusu evin, normal ve şaibesiz olarak nasıl alındığı belgeleriyle ispat edilebilir durumdadır. İsterse bu belgeleri de kendisine sunabiliriz. 

Sürekli olarak belediyemiz hakkında asılsız iddialarda bulunan, elinde belgeler olduğunu söyleyen ve bunlardan herhangi birini bugüne kadar Türk Adaletine taşıma cesareti gösteremeyen Ömer Ay’ı, Nevşehir kamuoyu önüne hayal dünyasında ürettiği çirkin iftira ve iddialarla çıkıp küçük düşmemesini tavsiye ediyoruz.

Ayrıca; bir konuyla ilgili soruları varsa hepsini belgeleriyle cevaplayabileceğimizi bildirir, bu bilgileri kendi hayal dünyasında üretiyorsa veya birinden alıyorsa, kaynağının kendisini yanlış yönlendirdiğini ve iftiracı durumuna düştüğünü bilmesini isteriz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” dedi