Nevşehir’deki 5 farklı hatta çalışan 74 özel halk otobüsünde elektronik ödeme sistemine geçilmesine ilişkin geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde alınan kararın ardından söz konusu proje için Nevşehir Belediyesi Özel Halk Otobüsleri ve E-Kent (yüklenici firma) yöneticileri arasında protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Nevşehir Belediye Başkanı Mehmet Savran ve Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Dirikoç ile birlikte Özel Halk Otobüsleri başkan ve yöneticileri ile E-Kent (yüklenici firma) yöneticileri katıldı.

Nevşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkililerinin de hazır bulunduğu protokol töreninde atılan imzalar ile birlikte özel halk otobüslerinde kartlı sisteme geçişin ilk aşaması tamamlanmış oldu.

İmza altına alınan protokol gereği yüklenici firma verilen süre içerisinde özel halk otobüslerine elektronik ödeme için gerekli ödeme, kamera ve takip sistemlerinin kurulumunu yaparak uygulamaya hazır hale getirecek.

Protokolün Nevşehir için hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Mehmet Savran, Nevşehir’de uzun yıllardır sözü edilen teknolojik ve çözüm odaklı bir projeyi daha hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Kartlı sistem ile birlikte Nevşehir’e uluslararası standartlarda temassız ulaşım sistemi ile birlikte artık özel halk otobüslerinde nakit ödeme işleminin yapılmayacağını, bunun yerine ulaşım kartları ve tüm bankaların kredi kartı ile ücret ödeme işlemi yapılması vatandaşlarımıza büyük kolaylıklar getireceğini kaydeden Savran, sistem ile ilgili önümüzdeki günlerde detaylı duyuruların yapılacağını aktardı.