Nevşehir Belediyesi şehir içi ulaşımının daha konforlu ve kesintisiz sağlanması için önemli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Bu doğrultuda kent içindeki alternatif yolların daha elverişli hale getirilmesi ile birlikte alternatif yeni yolların açılması için çalışmalar yürüten Nevşehir Belediyesi, böylece ana arterlerde oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmeyi hedefliyor.

 Bu kapsamda Mehmet Akif Ersoy Mahallesi ve sanayi bölgesinden şehir merkezine ulaşmak isteyen araç sürücülerinin ulaşım mesafesini kısaltarak hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlayabilmek için Belediye Başkanı Rasim Arı’nın talimatıyla bir süre önce asfalt çalışmalarına başlanılan TUİK Kavşağı ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi arasındaki yolda çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Belediye Başkanı Rasim Arı’nın da sık sık denetlediği ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleştirilen çalışmalarda kısa süre içerisinde yolun önemli bir bölümünde asfalt serimi tamamlandı.

Aydınlatma çalışmalarının da gerçekleştirileceği yolun Kurban Bayramı öncesinde trafiğe açılacağını müjdeleyen Başkan Arı, ”Sayın Valimiz İlhami Aktaş ve AK Parti Milletvekillerimiz Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe’nin de destekleri ile belediyemiz ve İl Özel İdaremiz tarafından bu yolda başlatılan çalışmalar birlik ve beraberlik içerisinde devam ediyor. Halkımıza bu hizmeti kısa sürede sunabilmek için gerek İl Özel İdaremiz gerekse de belediyemiz ekipleri burada yoğun bir mesai gerçekleştiriyor. Kent merkezinde yoğunlaşan trafiği rahatlamak amacıyla açacağımız bu yol vatandaşlarımıza da büyük kolaylıklar sağlayacak. Sanayi bölgesinden ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesinden şehir merkezine ulaşmak isteyen araç sürücülerimiz Nevşehir Kalesi yanından Göre Kavşağı’na ulaşarak ister Valilik ve Belediye istikametine isterlerse de Niğde Yolu istikametine kısa sürede ulaşabilecek.” diye konuştu.