Fen İşleri Müdürlüğü hafta sonu gerçekleştirdikleri çalışmaları takip eden Belediye Başkanı Rasim Arı, yenilenecek içeme suyu ve kanalizasyon hattı ve ilk kez oluşturulacak yağmur suyu hattı ile bölgenin sağlam bir altyapıya kavuşturularak sıcak asfalt, aydınlatma ve peyzaj çalışmaları ile modern bir görünüme kavuşacağını söyledi.

Nevşehir Belediyesi tarafından hafta sonu 15 Temmuza Mahallesi’ndeki Şifa Meydanı ve Devlet Hastanesi çevresinde başlatılan çalışmalar sürüyor.

Belediye Başkanı Rasim Arı’nın startını verdiği çalışmalar çerçevesinde Cumartesi ve Pazar günü gece saatlerine kadar yoğun bir mesai harcayarak altyapı çalışmaları için yollardaki parke taşların sökümünü gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, içme suyu ve kanalizasyon hattının yenilenmesi ve yağmur suyu hattı oluşturulması için çalışmalarına başladı.

Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından Şifa Meydanı ve Devlet Hastanesi etrafında çevre düzenleme ve yaya kaldırımı imalatına başlayacak olan belediye ekipleri, bölgedeki peyzaj çalışmaları ile birlikte aydınlatma sistemini de yenileyecek.

Şu anda şehrin birçok farklı noktasında belediye ekiplerinin altyapı ve üst yapı çalışmalarının yanı sıra çevre düzenleme ve peyzaj çalışmaları gerçekleştirdiğini belirten Belediye Başkanı Arı, şehri adeta bir şantiyeye çevirdiklerini söyledi.

Arı: “Biz mazeret değil hizmet üreteceğiz. Bu şehrin hak ettiği hizmetleri alabilmesi için tüm gücümüzle çalışacağız. Şu anda şehrin birçok farklı noktasında altyapı, çevre düzenlemesi, peyzaj, bakım ve onarım çalışması gerçekleştiriyoruz. Virüs ve ekonomik sıkıntıyı bahane etmiyoruz. Birçok belediyenin altyapı ve üstyapı çalışmalarını durdurduğu veya yavaşlattığı bir ortamda biz şehrimizi adeta şantiyeye çevirdik.  Hedefimiz bu yılın sonunda şehrin ana arterlerinde ve ana caddelerinde altyapısı yenilenmeyen, sıcak asfalt olmayan bir bölge bırakmamak.” dedi.

Altyapı çalışmalarının başlatıldığı bölgelerde içme suyu ve kanalizasyon hatlarının yenilenerek ilk kez yağmur suyu hatlarının oluşturulduğunu, sıcak asfalt, yeşil bant, yaya kaldırımı ve aydınlatma çalışmaları ile şehrin adeta çehresinin değiştirildiğini ifade eden Arı, Ramazan Bayramı’na kadar birçok bölgede bu çalışmaların tamamlanacağını kaydetti.

Arı: “Belediye ekiplerimiz Saatçi Hoca Caddesi, Diriliş Meydanı, Kasaplar Çarşısı, Damat İbrahim Paşa Bulvarı ve Emek Mahallesi’nde altyapı için yoğun bir mesai harcarken mezarlıklarımızda yol bakım ve çevre düzenlemesi, parklarımızda ise yenileme çalışmaları sürüyor. Son olarak hafta sonu Şifa Meydanı ve Devlet Hastanesi çevresinde de altyapı ve sıcak asfalt için startı verdik. Şehirde hemşehrilerimize asbestli borulardan içme suyu içirmeyeceğimizin sözünü vermiştik ve bu bölgede de içme suyu hattını tamamen yenileyeceğiz. Bunun yanında kanalizasyon hattını da yenileyerek beraberinde yağmur suyu hattı oluşturacağız. Yaya kaldırımları, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları ve aydınlatması ile birlikte bu bölge oldukça güzel bir görünüme kavuşacak. Bu bölgedeki sıcak asfalt çalışmalarına verdiği desteklerden dolayı İl Özel İdare Genel Sekreteri Kamil Duru ve İl Genel Meclis Başkanı Gürbüz Dinç’e teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarının Ramazan Bayramı sonrasında farklı bölgelerde devam edeceğini ve yılsonuna kadar şehrin ana arterlerinde ve caddelerinde altyapısı yenilenmeyen hiçbir yerin kalmayacağını vurgulayan Arı, önümüzdeki yıldan itibaren de mahallelerde bu çalışmaların yoğunlaşacağını açıkladı.

Arı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir süre önce başladığımız birçok bölgede çalışmalarımızı Ramazan ayı sonuna kadar tamamlayacağız. Ramazan Bayramı’nda inşallah vatandaşlarımızın şehrimizdeki güzellikleri görebilecek. İnşaallah Ramazan Bayramı’na kadar virüsten kurtuluruz ve şehrimizdeki güzellikleri, caddelerimizin, yollarımızın nasıl değiştiğini hep beraber görürüz. Sonrasında ise; Nevşehir Adliyesi’nden Kapalı Pazar Yeri’ne kadar olan Yavuz Sultan Selim Caddesi, Nevşehir Kalesi’nden Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ne kadar olan Yunus Emre Caddesi, Nejdet Ersan Parkı önündeki İstiklal Caddesi, Nar Caddesi ve Nar Yolu’nda altyapı ve sıcak asfalt çalışmalarını başlatacağız. Bu bölgelerde de sadece içme suyu ve kanalizasyon hatlarını yenilemekle kalmayıp yaya kaldırımlarını, aydınlatma sistemlerini yenileyerek sıcak asfalt serimi gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki yıldan itibaren de bu çalışmalarımızı artık mahallelere yayacağız.