Nevşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, bir süre önce şehrin birçok noktasında başlatılan altyapı ve üst yapı çalışmaları birer birer tamamlanıyor.

Daha önce Kasaplar Çarşısı ve Diriliş Meydanı’nda kısa sürede altyapı ve üst yapı çalışmalarını bitirerek sıcak asfalt serimini gerçekleştiren belediye ekipleri, bugünde Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki Yüceyol Sokak’taki çalışmalarını tamamladı.

Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası yerleşkesinin yanında yer alan ve Nevşehir Kalesi yanındaki yeni alternatif yola bağlantı sağlayan Yüceyol Sokak’ta mevcut parke taşları sökerek yağmur suyu drenaj hattının imalatını gerçekleştiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, sokağın yaya kaldırımlarını da yeniledi.

Aşırı yağışlarda Kahveci Dağı’ndan gelen yağmur sularının önlenmesi ve geçmiş yıllarda bu bölgede yaşanan mağduriyetlerin tekrarlanmaması için 400’lük borularla oluşturulan yağmur suyu hattının ardından sıcak asfalt çalışmalarına başlayan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, akşam saatlerinde bu çalışmasını tamamladı.

Gün içerisinde belediye ekiplerinin bu bölgede gerçekleştirdiği çalışmaları denetleyen Belediye Başkanı Rasim Arı, mahalle sakinlerine söz verdikleri gibi çalışmaları bayram öncesinde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Arı: “Önümüzdeki aylarda turizme açmayı planladığımız Nevşehir Kalesi ve etrafına ulaşım içinde büyük önem taşıyan bu sokağımızda ekiplerimiz kısa bir süre önce altyapı ve üst yapı çalışmalarına başladı. Gece saatlerine kadar süren yoğun bir tempoyla burada yağmur suyu drenaj hattı oluşturarak geçmiş yıllarda Kahveci Dağı’ndan gelerek ana caddeye kadar uzanan su birikintileri için bu şekilde tedbirini alan ekiplerimiz ayrıca yaya kaldırımlarını da yeniledi. Söktüğümüz parke taşların yerine atılan sıcak asfalt ile konforlu ulaşım ağımızı daha da genişletmiş olduk. Şehrimize hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.